Bene pats kraupiausias incidentas užfiksuotas Suomijos ledo ritulio rungtynėse tarp Helsinkio HIFK ir „Jyvaskyla“ komandų. Amerikietis Joe Finley, kurį laiką žaidęs ir NHL pirmenybėse, šiuo metu atstovauja HIFK komandai. 29-erių vyras sudėtas labai rimtai – jo ūgis 203 cm, svoris 111 kg.

Susidūrimai su tokio sudėjimo žaidėju varžovams ne retai baigiasi labai nemaloniai, o tuo savo kailiu galėjo įsitikinti 34-erių metų slovakas Michelis Miklikas.

Įsibėgėjęs J. Finley aikštės viduryje rėžėsi į 180 cm ūgio ir 85 kg svorio oponentą, taip visiškai eliminuodamas jį iš rikiuotės. Ledo ritulininkas apsipylė krauju ir iš aikštės buvo išgabentas ant neštuvų.

Tiesa, vėliau atlikus tyrimus rimtesnių sužeidimų slovakui nebuvo nustatyta.

Pažymėtina, kad tose pačiose rungtynėse J. Finley nenurimo ir vėliau. Viduryje aikštės jis surengė muštynes su kanadiečiu Nolanu Yonkmanu. Pastarasis 112 kg sveriantis 198 cm ūgio varžovas buvo kietesnis riešutėlis – įrodyti savo pranašumo kumščiais J. Finley nepavyko.

Kitas neįprastas incidentas užfiksuotas NHL čempionate, rungtynėse tarp Niujorko „Rangers“ ir Dalaso „Stars“. Čia taip pat kilo muštynės, tačiau vienas jų dalyvių – Chrisas Kryderis – nusprendė pažeisti nerašytas taisykles ir įsismarkavęs nusiėmė šalmą bei juo pradėjo daužyti varžovą Cody Eakiną.

Šis incidentas neliko nepastebėtas NHL vadovybės – Ch. Kryderiui buvo skirta maksimali – 5 tūkst. JAV dolerių bauda. Tokios nuobaudos žaidėjams numatytos pagal kolektyvinę NHL sutartį. Visgi, žinant kad NHL žaidėjai uždirba milžiniškas sumas, galima konstatuoti, kad varžovo daužymas šalmu – ne tokia jau ir brangi pramoga.

Dar vienas nemalonus įvykis užfiksuotas per Vankuverio „Canucks“ ir Nešvilio „Predators“ rungtynes, tačiau jo pobūdis – visiškai kitoks. Rungtynių įkarštyje vieno iš žaidėjų stipriai muštas ritulys atsitrenkė tiesiai į teisėjo Lonnie Camerono galvą, taip nokautuodamas arbitrą.

Mačas buvo sustabdytas, tačiau po kurio laiko L. Cameronas sugebėjo atsistoti ant pačiūžų ir galėjo tęsti dvikovą. Jam plojo visa arena.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)