„Pirmiausiai visa ši istorija yra vienos iš pagrindinių valdančiųjų partijų atsakomybė, ir ši istorija pradeda kompromituoti pačią partiją. Todėl turi būti kuo greičiau pateikti skaidrūs atsakymai, nes viešajam asmeniui, pavyzdžiui, politikui, viešumo ir skaidrumo reikalavimai yra aukštesni - visi tai žinome ir su tuo reikia susitaikyti“, - sakė prezidentė D. Grybauskaitė.

Prezidentė D. Grybauskaitė taip pakomentavo jau savaitę nerimstantį skandalą dėl Seimo narei G. Kildišienei mestų įtarimų dėl automobilio „Range Rover Evoque“ naudojimo.

Ramūnui Karbauskiui priklausančio „Agrokoncerno“ pernai vasarį įsigytas automobilis jau kitą dieną buvo išnuomotas G. Kildišienės mamai Vladislavai Mikalauskienei, kuri esą perleido daugiau nei 47 tūkst. vertės automobilį savo dukrai.

Visuomenėje ir žiniasklaidoje kilus klausimams dėl R. Karbauskio bendrovei priklausančio automobilio panaudojimo, G. Kildišienė teisinosi nieko blogo nepadariusi, tačiau vėliau netikėtai sutiko atsisakyti „Range Rover Evoque“ ir įsigyti nuosavą automobilį.

G. Kildišienė yra R. Karbauskio pavaduotoja LVŽS frakcijoje Seime bei kartu su juo dirba Kultūros komitete. R. Karbauskis neigė, kad jį su G. Kildišiene sieja kas nors daugiau, tačiau nepaaiškino, kodėl buvo sudaryta tokia sudėtinga sutartis per jo valdomą „Agrokoncerną“ parduoti automobilį G. Kildišienės mamai, kuri už dukrą turėtų mokėti 1000 eurų mėnesines įmokas.

Įtartinas automobilio naudojimo aplinkybes aiškintis turėtų Valstybinė mokesčių inspekcija bei Vyriausiojo tarnybinės etikos komisija.

Ketvirtadienį Zarasuose viešinčios šalies vadovės įrašą žiniasklaidai perdavė Prezidentūros Spaudos tarnyba.