Buvęs vartininkas A. Ramoška yra žaidęs Kauno „Bangos“ klube, vėliau trenerio karjerą tęsė FBK „Kaune“, ne vienerius metus dirbo su Edinburgo „Hearts“ (Škotija) ir Vilniaus „Žalgirio“ vartų sargais. Pastaruosius metus A. Ramoška praleido Kinijos klube „Shenyang Urban“, kur taip pat ugdė šio klubo vartininkus.

„Praėjusiais metais dirbau kartu su Mareku Zubu Kinijoje. Treniravome trečios lygos klubą, tačiau, deja, iškritome iš šių pirmenybių. Kinijoje dirbau su klubo vartininkais, o kai baigėsi kontraktas, grįžau į Lietuvą. Tada sulaukiau „Lietavos“ pasiūlymo. Pasikalbėjau su klubo direktoriumi, jis man išdėstė ambicingus Jonavos klubo planus, apžiūrėjau visą infrastruktūrą ir viskas man paliko gerą įspūdį. Ilgai manęs įkalbinėti nereikėjo“, – apie taip, kaip prisijungė prie antram sezonui „SMScredit.lt A lygoje“ besiruošiančios Jonavos ekipos, pasakojo A. Ramoška.

Nors futbolo specialistas dirbo tolimoje Rytų šalyje, tačiau stebėjo „Lietavos“ debiutinį sezoną ir neatitolo nuo Lietuvos futbolo.

„Dirbdamas svetur stebėjau Lietuvos klubų pasirodymus, tarp jų ir „Lietavos“, kurie tikrai gerai pasirodė. Tačiau antras sezonas bus sunkesnis. Nebūsime naujokai, varžovai jau žinos, kas mes, kokie mes, nebus netikėtumo faktoriaus. Be to, klubo rėmėjai ir gerbėjai daugiau reikalaus, todėl mūsų laukia dar daugiau darbo. Šį sezoną, manau, mums reikės parodyti solidumą ir įrodyti, kad ne veltui likome lygoje“, – dėstė futbolo treneris.

Šiuo metu „Lietava“ aktyviai komplektuoja sportininkų sudėtį, į klubą apžiūrai atvyksta žaidėjai. A. Ramoška teigia, kad iš savo vartininkų reikalaus maksimumo ir stengsis kelti jų meistriškumą.

„Vartininkas – tai pagrindinis komandos ramstis. Jis yra pirmas pagalbininkas kritinėse situacijose, pirmas gynybos vadovas, gynėjų klaidų taisytojas. Šios pozicijos žaidėjas turi pradėti atakas, stabdyti pavojingus varžovų išpuolius, organizuoti visą gynybos darbą. Užduočių tikrai nemažai. Aš stebiu vartininkų darbą, jų reakciją ir, atsižvelgdamas į tai, sudarau jų tobulėjimo planą, siekiu ugdyti jų meistriškumą. O asmeniškai man svarbiausia – komandos tikslai. Jos tikslai yra ir mano tikslai. Jei komandai sekasi, aš viskuo patenkintas“, – apie savo darbo specifiką pasakojo A. Ramoška.

Ruoštis šių metų sezonui „Lietava“ pradėjo sausio 10 d. Naujam klubo vyriausiajam treneriui Donatui Vencevičiui, be A. Ramoškos, talkina neseniai prie klubo prisijungęs kitas futbolo specialistas Mindaugas Čepas.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)