Porcijos: 4
Maistinė vertė: vienoje porcijoje
414 kilokalorijų

Ingredientai:

1 kvapusis moliūgas, pjaustytas plonomis juostelėmis
2 mėlynieji svogūnai, taip pat pjaustyti juostelėmis
4 pastarnokai, irgi pjaustyti juostelėmis
3 valgomieji šaukštai alyvuogių aliejaus (pabandykite gardintą česnakais ar bazilikais)
1-3 valgomieji šaukštai skysto medaus
1 maža čiabata, suplėšyta į gabalus (puikiai tinka čiabata su pomidorais ir alyvuogėmis)
1 valgomasis šaukštas saulėgrąžų sėklų
225 gramai špinatų lapų
2 valgomieji šaukštai baltojo vyno acto
1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių

Kaip paruošti:

1. Įkaitinkite orkaitę iki 220 laipsnių. Sudėkite daržoves į didelę skrudinimo skardą, apšlakstykite puse aliejaus ir pagal skonį pagardinkite prieskoniais. Skrudinkite apie 20 minučių, kartkartėmis apverskite. Daržovės turi suminkštėti. Apšlakstykite medumi. Ant viršaus pamėtykite suplėšytos čiabatos ir saulėgrąžų sėklų ir vėl sugrąžinkite skardą į orkaitę. Kepkite dar 5 minutes, kol gražiai apskrus.

2. Sudėkite špinatus į didelį dubenį ir ant viršaus suverskite daržoves su čiabata. Apšlakstykite actu, garstyčiomis ir likusiu aliejumi, pagal skonį įberkite prieskonių ir viską kratykite tol, kol špinatai šiek tiek suminkštės. Iškart patiekite.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją