Čiuožia nuo mažų dienų

I. Janulevičiūtė pasakoja, jog dailusis čiuožimas dar vaikystėje ją sužavėjo savo kompleksiškumu, mat tuo pačiu metu reikia ir gražiai atrodyti, ir be klaidų atlikti sudėtingus techninius elementus ant ledo.

„Dailusis čiuožimas mano gyvenime atsirado visai netikėtai, kai būdama ketverių per televizorių pamačiau M. Drobiazko ir P. Vanago pasirodymą olimpinėse žaidynėse. Jų judesius bandžiau atkartoti tiesiog čiuoždama grindimis. Šiuos bandymus pastebėjusi mama mane nuvedė į Kauno ledo areną ir taip pradėjau čiuožti ant ledo, – prisiminė I. Janulevičiūtė. – Rimčiau užsiimti šia sporto šaka pradėjau palyginti vėlai – aštuonerių, tačiau iki ji mane žavi savo grakštumu ir kartu sudėtingumu. Tai ne vien pagal muziką atliekama programa su techniniais elementais. Tai – šokis“.

Kiekvieno gebėjimai – individualūs

Anot I. Janulevičiūtės, pagrindinius įgūdžius ant ledo reikėtų pradėti lavinti kiek įmanoma ankščiau, geriausia – iki penkerių metų. Taip pat šioje specifinėje sporto šakoje pranašumo prideda ir įgimtos fizinės savybės, pavyzdžiui, žemas ūgis, tačiau tai nėra esminis kriterijus – viskas priklauso nuo įdėto darbo.

„Tai yra visapusiškas sportas, kuriame reikalinga jėga, lankstumas, vikrumas, o svarbiausia – noras. Žinoma, neapsieinama ir be talento, tėvų bei trenerių pagalbos žengiant pirmuosius žingsnius ant ledo, tačiau norint kažką pasiekti reikia įdėti labai daug darbo ir jėgų, o gebėjimai kiekvienam susiformuoja inidividualiai“, – pabrėžė I. Janulevičiūtė. Interviu su ja galite pamatyti jau šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje 9.30 val. TV6 eteryje.

Prisimindama savo pirmuosius žingsnius link apdovanojimų pakylos, I. Janulevičiūtė pasakoja, kad vieną sudėtingiausių dailiojo čiuožimo elementų, trigubą apsisukimą ore, ji padarė tik būdama penkiolikos. Taip pat tais pačiais metais čiuožėja pasipuošė ir pirmuoju savo karjeroje medaliu – tapo Lietuvos vicečempione.

„Turbūt ryškiausią pėdsaką mano karjeroje paliko dalyvavimas Pasaulio čempionate Tokijuje, iki kurio reikėjo įveikti nemažą atranką ir tai jau tapo savotišku laimėjimu. Taip pat Europos čempionatas Budapešte, kuriame pavyko pasiekti finalą, universiada Ispanijoje. O šiuo metu gyvenu pasiruošimu vasario mėnesį vyksiančiai universiadai Kazachstane“, – apie savo sportinę karjerą ir ateities planus pasakojo I. Janulevičiūtė.

Daugiau apie dailųjį čiuožimą išgirsite jau šį šeštadienį „Lietuvos mokyklų žaidynių“ laidoje.

„Lietuvos mokyklų žaidynės“ – tai masiškiausias sporto renginys Lietuvoje, kuriame dalyvauja per 200 tūkst. moksleivių iš daugiau nei 1100 Lietuvos mokyklų. Į žaidynių programą įtrauktos net 24 sporto šakos: nuo legendinių estafečių „Drąsūs. Stiprūs. Vikrūs“ iki olimpinių sporto šakų – lengvosios atletikos ar krepšinio. Projekto tikslas – per sportą ugdyti sveiką, atsakingą ir pilietišką jauną žmogų.

Projektą globoja Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė. Žaidynes organizuoja Lietuvos Respublikos švietimo ir mokslo ministerija ir Lietuvos tautinis olimpinis komitetas (LTOK).

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją