Antrosios laidos metu pasirodė Valdas Lacko su daina „It's so unfair“, Monee su daina „nnn“, Rugilė Daujotaitė – „Perkūne ugniaveidi“, Kotryna Juodzevičiūtė – „Love Shadow“, Deividas Žygas – „Only You“, Mia – „Sacrifice“, Rasa Kaušiūtė „Fly“, Lawreigna – „Freedom“, grupė „Varjetė“ – „My story“, grupė E.G.O. – „My story“, Gabrielius Vagelis – „Feel Myself Free“, Ieva Zasimauskaitė – „You saved me“ ir Gabrielė Vilkickytė – „Jūra“.

Komisijoje, kuri vakaro metu dalijo patarimus ir liejo komplimentus, šįvakar – muzikos apžvalgininkas Kazimieras Šiaulys, dainininkė Justė Arlauskaitė-Jazzu, muzikologas Darius Užkuraitis bei muzikos apžvalgininkas Ramūnas Zilnys.

"Eurovizijos" komisija

Tačiau komisijos nuomonė – tik pusė vertinimų, lemiančių „eurovizininkų“ likimą. Lygiai 50 procentų balsų sudaro žiūrovų nuomonė, kurią visi kviečiami reikšti šeštadienio vakarą, kuomet, tiesioginio balsavimo metu, bus transliuojama antroji „eurovizinė“ kova.

O tai, kad kiekvienas balsas – svarbus, liudija tai, jog iš trylikos dainavusiųjų net septyni turės nulenkti galvas ir šįmet likti už užvertų „Eurovizijos“ durų. Į tolimesnį etapą paklius tik šeši iš pasirodžiusių.

Pirmieji ant scenos lipo E.G.O. vyrukai su daina „My story“. „Skambat visai neblogai, – po vaikinų pasirodymo kalbėjo Geras kūrinys, tikrai nebūtų gėda man jį girdėti „Eurovizijos“ finale. Po praėjusio savaitgalio aš buvau praradusi visas viltis, tai ačiū, kad jas grąžinote.“ Jai pritarė ir D. Užkuraitis, prilygindamas vaikinus grupei „One Direction“.

E.G.O.

Antroji sao dainą atliko mažai kam pažįstama Monee, tačiau panašu, kad jos vardas turėtų įsirėžti į daugelio atmintį. Na, bent dainos pavadinimas – „nnn“.

„Džiaugiuosi dėl dviejų dalykų, nes tai antra daina iš eilės šį vakarą, kurį parašė lietuvių autoriai, – po pasirodymo kalbėjo R. Zilnys. – Antras – kad pamatėme balsingą merginą, apie kurią 99 procentai žiūrovų turbūt net nėra girdėję.“

Monee

Tiesa, pasakęs komplimentų, R. Zilnys pridūrė, kad dainai trūksta efektų, kurie pastiprintų priedainį. Be to, R. Zilniui kliuvo ir daugiau dalykų. „Kūrinio pavadinimas – visiška nesąmonė“, – pridūrė Ramūnas, pagrįsdamas savo teiginį tuo, jog dainą tokiu pavadinimu bus praktiškai neįmanoma rasti „Google“ paieškoje.

Ant scenos trečiosios pasirodė merginų grupė „Varjetė“. Jos atliko dainą tokiu pat pavadinimu, kaip ir vaikinų grupė E.G.O – „My story“. „Pirmąja istorija aš patikėjau labiau, – po pasirodymo ilgai tylėjusi prabilo Jazzu. – Nesupratau energijos, nesupratau, ką jūs norite ištransliuoti. Dainininkai ir dainuojantys aktoriai yra skirtingi dalykai. Vietomis nuskambėjo labai mėgėjiškai, paaugliškai ir net vaikiškai. Nemanau, kad jūs visos reikalingos šiai dainai.“

Grupė "Varjetė"

Kritikos negailėjo ir kiti komisijos nariai, o štai Ramūnas Zilnys rėžė netaupydamas: „Jei susirgtų visi penkiasdešimt dalyvių ir atsitiktų taip, jog jums tektų dalyvauti „Eurovizijoje“, manau, geriau visi nuspręstume, kad, ai, praleidžiame šįmet „Euroviziją, nes su tokiu pasirengimu...“

Gabrielius Vagelis scenoje atliko „Feel Myself Free“. Po dainos Jazzu neslėpė, kad jai patiko ne tik gerokai paaugę Gabrielio plaukai, bet ir daina. „Aš jau turiu savo favortitą“, – komentarą šypsodamasi baigė Justė.

Gabrielius Vagelis

„Jis atrodo kaip jaunas vikingas“, – pridūrė Ramūnas Zilnys.

„Ieva tikrai nestovi vietoje, tačiau kartu ir nenutolsta nuo savęs“, – po Ievos Zasimauskaitė pasirodymo kalbėjo J. Arlauskaitė, tačiau pernykštė daina, anot jos, buvo geresnė nei šiųmetinė „You saved me“.

Kompimentų pačiai Ievai negailėjo ir K. Šiaulys, tačiau, jo nuomone, kažko trūko pačiai dainai.

Ieva Zasimauskaitė

Rugilė Daujotaitė scenoje pasirodė su dar dvejomis merginomis ir atliko dainą „Perkūne ugniaveidi“. Ir angliškai, ir lietuviškai atliktoje dainoje netrūko šamaniškas apeigas primenančių garsų, kreipomosi į dievą perkūną ir kitokių įdomių bei „Eurovizijos“ scenai visiškai nebūdingų elementų.

„Neina suprasti, ar tai „Sostų karai“, ar kepurinė“, – po pasirodymo amo netekęs kalbėjo R. Zilnys.

„Išsprogo akys, nieko nesupratau, ir nežinau, ar noriu suprasti, – sunkiai žodžius rinko ir J. Arlauskaitė-Jazzu. – Išsigandau, kad mane išveš į mišką, tada išėjau į kosmosą, tada į kitą galaktiką išskridau. Reziume, pasidaviau, nes tai buvo beprotiška.“

Rugilė Daujotaitė

Tokiu vertinimu akivaizdžiai nepatenkinta atlikėja paklausė komisijos, ar kas girdėjo žodžius ir tikrąją dainos prasmę, tačiau kritiškas R. Zilnio atsakymas ją dar labiau išmušė iš vėžių.

Mia savo pasirodymą surengė sėdėdama baltame soste, pastatytame kelių metrų aukštyje. Prieš jai pasirodant, keli vaikinai sukonstravo laiptus, ant jų pastatė baltą krėslą ir šonuose savo vietas užėmė šokėjos.

„Akivaizdu, Džordana Butkutė paskubėjo surengdama koncertą „Aš Karalienė“, – Miai po pasirodymo tarė Ieva Stasiulevičiūtė ir pridūrė. – Panašu, kad rytinę kavą irgi iš Šventojo gralio geri.“

Vilija Pilibaitytė-Mia

„Dažniausiai Mia pradeda labai atsargiai, o šį kartą nusprendė iš karto kalti. Iš tikrųjų labai įspūdinga. Tik, kol tu nenulipai nuo jo, buvo sunku klausyti, nes pergyvenau, kad tu nenukristum“, – po pasirodymo kalbėjo Darius Užkuraitis.

„Buvo geras pasirodymas, bet, mano galva, tų šokėjų nereikėjo. Nors gerai, kad buvo pagalvota apie pasirodymo išpildymą, – apie Mią kalbėjo Jazzu. – Daina sutverta eiti bent į tolimesnį etapą.“

Deivydas Žygas, atlikęs dainą „Only You“, sulaukė Jazzu kritikos: „Yra didelės ambicijos, bet nežinau, ar talento tam yra. Man nuskambėjo kiek lėkštokai“.

Deividas Žygas

Gabrielės Vilkickytės daina „Jūra“ taip pat sulaukė komisijos kritikos, tačiau ne dėl to, jog daina būtų jiems neįtikusi, o todėl, kad daina tiesiog nebuvo „euroviziška“.

Gabrielė Vilkickytė

„Mes jau turime vieną Jurgą Šeduikytę. Žiūrint atrodo, kad jus atskyrė per gimimą ir net nežinot viena apie kitą“, – kritikavo R. Zilnys, o jam pritarusi Jazzu pabrėžė, kad merginai nereiktų mesti savo takelio, tačiau „Eurovizijoje“ ji tokios dainos neįsivaizduoja.

Dainą „Fly“ atlikusi Rasa Kaušiūtė taip pat nesulaukė per daug komplimentų, tačiau komisija nepuolė ir jos kritikuoti.

Rasa Kaušiūtė

„Taip, atlikėja įspūdngai atrodo ir tie pritariantieji vokalai geri, bet tas tonacinis plaukiojimas“, – po Lawreignos pasirodymo su daina „Freedom“ kalbėjo K. Šiaulys.

Lawreigna

Merginos pasirodymą kritikavusi Jazzu pridūrė, kad atlikėja už stabilumą turėtų labai padėkoti pritariančiosiosm vokalistėms.

Kotryna Juodzevičiūtė dainą „Love Shadow“ atliko su dar penkiais pritariančiaisiais vokalistais. Šešeriukė scenoje pasirodė baltais drabužiais.

Kotryna Juodzevičiūtė

Anot R. Zilnio, Kotrynos pasirodymas buvo vizualiai gražiausias šį vakarą. Tą patį paantrino D. Užkuraitis, kuris pridūrė, kad nerekomenduoja nieko jame keisti.

Valdas Lacko su daina „It's so unfair“ R. Zilnį nuteikė pozityviai. Jis prisiminė, kad Valdas – neabejotinas pernai metų „eurovizinių“ kovų atradimas.

Valdas Lacko

„Jūs turite labai daug jėgos ir, manau, ištransliuojate daugiau nei ta daina yra, – V. Lacko gyrė Jazzu ir pridūrė. – Jūs šiemet man skanesnis nei pati daina.“

Visa komisija sutartinai tikino, kad ši daina verta tolimesnio etapo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (75)