DELFI primena, kad Irutės ieškojo Loreta – prieš dešimtmetį ištekėjusi tauragiškė, savo mergvakario dieną į jūrą įmetusi butelį su kvietimu 36-ajam svečiui. Jį greitai rado klaipėdietė Irutė, kuri ne tik paskambino laiške nurodytu numeriu, bet ir su dovanomis atvyko į šventę, kur nepažinojo nė vieno svečio.

Prie jūros vyksta blogu oru

Po 10 metų išskirtinę istoriją prisiminusi Irutė pasakojo, kad yra iš tų klaipėdiečių, kuriems patinka nuvykti prie jūros, ypač kai oras blogas.

„Kai audra, tai mes ten, kai geras oras, tai mūsų ten nėra“, – telefonu juokavo moteris.Žinant apie šį jos pomėgį nieko keisto, kad butelis su kvietimu atsidūrė jos rankose – audringa jūra Loretos „išsiųstą“ vestuvių kvietimą greitai grąžino į krantą.

„Buvo ankstus rytas ir tas laiškas dar buvo truputį šlapias. Buvo tikrai įdomu. Kita vertus, filmas „Žinutė butelyje“ man yra vienas gražiausių, tai tokiam dalykui negali būti abejingas“, – prisiminė Irutė.

Nenorėjo laiško plėšyti

Moteris sakė supratusi, kad kvietimas buvo išsiųstas per mergvakarį ir iš kvietimo teksto pagalvojo, kad kviečiančiosioms buvo svarbu, kad svečias atvyktų, jis turėjęs būti tarsi talismanas.

„Nežiūriu į tokius dalykus labai abejingai, galvoju, gerai, jeigu taip išmesi ir suplėšysi, čia bus toks ritualas „ne į tą pusę“ – žmonės tuokiasi, kažkaip baugu taip išmesti. Pagalvojau, kad reikia paskambinti“, – pasakojo moteris. Irutė neslėpė, kad visuomet buvo drąsus žmogus, o susisiekti su būsima nuotaka ją paskatino ir kolegos.

Du moters sūnūs tokie entuziastingi nebuvo, tačiau susisiekusi su Loreta, Irutė vis tiek išsiruošė į Tauragę.

„Prieš išvažiavimą aš pasiruošiau – susirašiau visus viešbučius, telefono numerius, iš taksi pasiėmiau vizitinę kortelę jeigu ką – žinot, kaip kartais būna. Galvoju, maža ką, nes aš Tauragėj išvis neturiu nei pažįstamų, nei giminių – nieko, tai galvojau, išsikviesiu tą patį taksistą, kuris mane atveš“, – pasakojo Irutė.

Ji prisiminė ir juokingą situaciją: kai su taksistu vykdama į šventės vietą pamatė ant tilto jaunavedžius, vairuotojas jos pasiteiravo, ar tai ne tie žmonės, pas kuriuos vyksta Irutė

„Sakau – na, nežinau, gal ir šitie, bet turbūt ne. Tai sako, palaukit, palaukit, o jūs jų nematėt? Tikrai, sakau, nemačiau aš juos pirmą kartą pamatysiu, kai nuvažiuosiu“, – prisiminė Irutė.

Šventėje jautėsi kaip sava

Netikėtai šventėje atsidūrusi viešnia sakė, kad vestuvės jai labai patiko.

„Pats renginys buvo tikrai šiltas, žmonės labai šilti, gražūs, ir viskas pavyko. Nuostabiai praleidau laiką“, – pasakojo moteris, pridūrusi, kad nėra žmogus, kuriam reikia samdyti klouną, tad pati aktyviai įsitraukė į šventę.

Kaip sakė Irutė, paskutinį kartą moterys bendravo, kai Loreta pranešė apie pirmagimę – tada moteris į žinutę atrašė ir šeimą pasveikino, tačiau atsakymo nebesulaukė. Pasak Loretos, ji atsakymo negavo, o vėliau pakeitė telefono numerį.

DELFI redakcija perdavė Loretai Irutės kontaktus, kad moterys galėtų vėl susisiekti.

Norite pasidalyti jums nutikusia neįtikėtina istorija? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt!

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (24)