Pirmosiose turnyro rungtynėse Lietuvos rinktinė 36:76 pralaimėjo Kroatijos komandai, antrajame susitikime teko pripažinti šeimininkių pranašumą 54:78, o kovoje dėl bronzos lietuvaitės įveikė Olandijos rinktinę 69:48. Turnyrą laimėjo Vokietijos ekipa, antrą vietą užėmė Kroatijos rinktinė, o be pergalių pasirodymą varžybose baigė Olandijos komanda.

Rinktinės vyriausiasis treneris Tadas Stankevičius po turnyro teigė, kad varžybos buvo labai naudingos.

„Esame labai dėkingi organizatoriams už puikų turnyrą. Mūsų merginos iškovojo trečią vietą, būtent iškovojo, nes varžovės buvo labai stiprios. Patirti pralaimėjimai prieš Kroatijos ir Vokietijos rinktines, kurios išsiskiria savo fiziniais duomenimis, gera individualia technika. Mes neturime galimybių lygiai kovoti su jomis.

Nugalėta pajėgi Olandijos rinktinė, tai teikia daug optimizmo. Merginos pajautė saldų pergalės skonį. Visoms varžovėms mes nusileidžiame fizine jėga, nes lietuvės metais jaunesnės už merginas. Būtina mokytis ir tobulinti individualią techniką, kamuolio valdymą, apgaulingus judesius. Jei merginos tai supras ir sunkus darbas joms taps kasdienybe, aš tikiu, kad jos pasieks savo tikslą“, – teigė strategas.

Lietuvos 16-mečių merginų krepšinio rinktinė

Rinktinės treneriai per pasiruošimo etapus norėjo išbandyti kuo daugiau žaidėjų ir koncentravosi ne į rezultatus, o į galimybę išmėginti jėgas prieš pajėgas varžoves. LKF moterų krepšinio projektų vadovė Lina Brazdeikytė teigė, kad laukia daug sunkaus darbo, bet progresas jau matomas.

„Merginos šiai dienai dar nedemonstruoja stabilių rezultatų, bet jo iš jų kol kas ir nereikalaujame. Norime išbandyti kuo daugiau žaidėjų. Svarbu, kad merginos turėtų tokias galimybes susirungti su stipresnėmis bendraamžėmis ir pamatytų ko joms trūksta.

Labai džiugina tai, jog po skaudaus pralaimėjimo prieš kroates, mūsų žaidėjos atsigavo ir pademonstravo charakterį rungtynėse dėl trečios vietos su Olandijos rinktine. Reikia paminėti, jog mūsų komanda rungtyniavo be traumuotos pagrindinės įžaidėjos Brigitos Sinickaitės, kuri buvo rezultatyviausia Baltarusijos turnyro žaidėja.

Laukia dar ilgas darbas, reikalaujantis daug kantrybės ir fantazijos iš trenerių. Labai tikiuosi, kad į šį procesą įsijungs vis daugiau krepšinio mokyklų trenerių, dirbančių su mergaitėmis kasdien“, – sakė Lina Brazdeikytė.

Lapkričio pabaigoje Prahoje buvo ištraukti Europos jaunučių (iki 16 metų) merginų čempionato A diviziono burtai. Po jų paaiškėjo, kad kitų metų rugpjūčio mėnesį lietuvaitės jėgas išmėgins A grupėje kartu su Ispanijos, Rusijos ir Lenkijos krepšininkėmis.

Europos jaunučių A diviziono čempionatas vyks kitų metų rugpjūčio 4-12 dienomis Prancūzijoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
Krepsinis.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją