„D. Bradauską žinau maždaug nuo 1983-1990 metų, kai abu Vilniaus universitete studijavome ekonomikos mokslus. Tuo metu ekonomiką studijavo labai daug merginų ir labai mažai vyrų. Todėl vyrai vieni kitus daugiau ar mažiau pažinojo. Taigi esu matęs (pažinojau ir pažįstu) Dainorą ir prieš paskiriant jį VMI vadovu, ir po paskyrimo.

Teigti, kad padariau poveikį su „MG Baltic“ susijusiais mokestiniais tyrimais mažų mažiausia neprofesionalu, nes šiuo metu VMI pilnu pajėgumu atlieka tiek keturių koncerno įmonių, tiek D. Mockaus bei mano (R. Kurlianskio - DELFI) mokestinius tyrimus ir apie tai entuziastingai informuoja visuomenę pranešimais spaudai. Ir apskritai susidaro toks įspūdis, kad šiuo metu karti šunis ant R. Kurlianskio ir „MG Baltic“ yra gerų manierų ženklas. Panašu, kad pastaruosius keletą metų be R. Kurlianskio žinios niekas šioje šalyje nevyksta“, - DELFI komentavo jis.

DELFI primena, kad naujienų agentūros BNS žiniomis, D. Bradauskas, be kita ko, įtariamas neteisėtu poveikiu VMI atliekamiems didžiausių verslo grupių „MG Baltic“ ir „Vilniaus prekyba“ finansiniams patikrinimams.

BNS žiniomis, vienas pagrindinių teisėsaugos Finansų ministerijai perduotų epizodų susijęs būtent su D. Bradausko ir „MG Baltic“ viceprezidento R. Kurlianskio ryšiais ir susitikimais, derinant veiksmus dėl vykdomų tyrimų.

Neoficialiomis žiniomis, D. Bradauskas, netrukus po to, kai 2015 metų balandį pradėjo vadovauti VMI, asmeniškai ne kartą yra susitikęs su R. Kurlianskiu.

Dainoras Bradauskas

Šiuose neskelbtuose susitikimuose buvo aptariami VMI atliekami tyrimai „Vilniaus prekybos“, „MG Baltic“ atžvilgiu. Įtariama, kad D. Bradauskas ir R. Kurliankis galėjo tartis, kaip paveikti šiuos tyrimus atliekančius VMI darbuotojus.

D. Bradauskas, įtariama, mainais už R. Kurlianskio žadėtą politinę paramą D. Bradauskui, galėjo dalintis VMI tyrimų informacija, tarėsi dėl palankios ir abipusiai priimtinos šių tyrimų baigties. Įtariama, kad D. Bradauskas galėjo kai kurių svarbių tyrimų eigą derinti ir su buvusia „Vilniaus prekybos“ grupės valdybos nare Diana Dominiene.

Pats D. Bradauskas BNS sakė su R. Kurlianskiu asmeniniuose susitikimuose kalbėjęsis apie žiniasklaidą, nes jis yra viena pagrindinių VMI socialinių partnerių. Jis neigė bendraujantis su D. Dominiene.

D. Dominienė atsiųstame komentare tvirtino su D. Bradausku bendravusi tik oficialiai vieną kartą.

Diana Dominienė

„Su D. Bradausku, kai jis ėjo VMI viršininko pavaduotojo, o po to viršininko pareigas, esu susitikusi vienintelį kartą. Tai buvo 2015 metų antroje pusėje – po to, kai kilo visuomenėje kilo ažiotažas dėl akcininko Mindaugo Marcinkevičiaus mestų nepagrįstų kaltinimų dėl su „Vilniaus prekybos“ grupe susijusių įmonių mokesčių nemokėjimo. Susitikimas buvo oficialus, jame dalyvavo ir kiti VMI darbuotojai, o taip pat keletas kitų „Vilniaus prekybos“ įmonių darbuotojų“, - teigiama žiniasklaidai išplatintame D. Dominienės komentare.

Verslininko Dariaus Mockaus valdomas vienas didžiausių šalyje koncernų „MG Baltic“, kurio viceprezidentas R. Kurlianskis susitikinėjo su VMI vadovu D. Bradausku dėl galbūt neteisėto paveikio koncerno mokestiniam patikrinimui, teigia, kad bendravimas su VMI yra neišvengiamas.

Darius Mockus

„Koncernas „MG Baltic“ yra vienas didžiausių mokesčių mokėtojų Lietuvoje (2015 metais koncerno valdomos įmonės į valstybės biudžetą sumokėjo 214 mln. eurų), todėl tiesioginis bendravimas su VMI buvo ir yra neišvengiamas. Susitikimai vyksta tiek VMI vadovų, tiek koncerno bei atskirų jo verslo padalinių iniciatyva. Galima tik spėlioti, kokią įtaką tie susitikimai turi VMI požiūriui į „MG Baltic“, tačiau akivaizdu viena: šiuo metu atliekami net keturių koncerno bendrovių, taip pat „MG Baltic“ prezidento D. Mockaus ir viceprezidento R. Kurlianskio mokestiniai patikrinimai“, – rašoma BNS atsiųstame „MG Baltic“ komentare.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (128)