„Užduotys kanclerei, ministrams ir visam kabinetui yra tokios: keliasdešimt procentų sumažinti valdininkų skaičių ir taip toliau. Šiuo atveju aš manau, kad didžiąja dalimi Lietuva dėl tų sprendimų išloš. Jeigu imtume atlyginimų palyginimą, mačiau aš feisbuke analitikų komentarus, bet manau, jog labai svarbu, kad į valstybės valdymą atėjo žmonės, turintys pakankamas žinias ir pakankamą gebėjimą tas reformas įgyvendinti", - sakė R. Karbauskis.

Kaip skelbė lrt.lt, M. Dargužaitės darbo užmokestis po mokesčių siekia 2062 eurus. Tai atlyginimas su 60 proc. priemoka už įprastą darbo krūvį viršijančią veiklą.

Tokias priemokas gauna ir visi premjero Sauliaus Skvernelio patarėjai.

Lietuvoje valstybės tarnautojų darbo užmokesčio, priemokų ir priedų sistema yra gana sudėtinga.

Darbo užmokestis valstybės tarnautojui priklauso nuo pareiginių koeficientų, bazinio dydžio, stažo valstybės tarnyboje, tačiau paprastai valstybės tarnautojų darbo užmokesčio lygis yra gana žemas ir nepritraukia itin aukšto lygmens specialistų iš privataus sektoriaus.

Tačiau kadangi visuomenės nuomonė šiuo klausimu gana skeptiška, dauguma valdžių valdininkų atlyginimų klausimą spręsdavo taip, kaip šįkart išsprendė premjeras S. Skvernelis: prie atlyginimo paskirdavo dideles priemokas.

Seimo pirmininko pirmoji pavaduotoja Rima Baškienė teigia, kad tokia situacija negali tęstis ir pavasarį parlamente bus priimamas naujas Valstybės tarnybos įstatymas, sureguliuosiantis valstybės tarnautojų darbo užmokesčio klausimą.

Lietuvoje vidutinis atlyginimas šiuo metu siekia 615 eurų po mokesčių.