Svarbiausia – prisiversti ir peržengti „komforto zonos“ ribą ir laikytis kelių taisyklių, atsiųstame pranešime spaudai teigia treneris Gytis Beikus.

1. Tinkamai apsirenkite

Užsidėkite kelių sluoksnių aprangą - esant šaltam orui, nusirengdamas sluoksnius, galėsite reguliuoti kūno temperatūra ir jausti komfortą. Užsimaukite pirštines, būtinai užsidėkite kepurę. Nepamirškite šaliko, jeigu turite veido apsaugą nuo šalčio –puiku! Jūsų kūnas neturi sušalti, tačiau rūbai neturi riboti judesių. Neleiskite sau suprakaituoti – apranga turi likti šilta ir sausa.

2. Neleiskite sau išdžiūti

Prieš treniruotę išgerkite daugiau skysčių. Geriausia – šilto vandens. Venkite saldžių, energetinių gėrimų, kofeino.

3. Pasiruoškite treniruotei

Pakeliui į lauką – prasimankštinkite, atlikite kelis tempimo pratimus – taip išvengsite traumos paslydus ar pargriuvus. Patartina pirmą kartą sportuoti ne ilgiau 10 minučių – kad kūnas prisitaikytų prie apkrovos.

4. Pasirūpinkite saugumu

Treniruojantis šaltyje labai svarbu parinkti saugia avalyne. Jūsų batai turi būti tinkami slidžiai, apsnigtai dangai, šilti ir neperšlampami. Siūlyčiau užsidėti termokojines. Judėkite atidžiai, kad nepaslystumėte, o prie drabužio būtinai prisisekite atšvaitus.

5. Nepersistenkite

Stebėkite savo kvėpavimą ir širdies ritmą. Mankštindamiesi šaltyje nepersistenkite, jūsų kvėpavimas turi išlikti ramus ir normalus, širdies rimtas neturi labai pagreitėti, o pulsas turėtų išlikti stabilus. Orą įkvėpkite tik pro nosį, taip išvengsite viršutinių kvėpavimo takų susirgimų.

6. Pajauskite malonumą po treniruotės

Nenutraukite savo mankštos labai greitai - staigus tempo pakeitimas gali greitai pakeisti kūno temperatūrą ir padidinti peršalimo riziką. Palaipsniui lėtinkite treniruotės tempą, normalizuokite kvėpavimą.

Grįžus namo iš karto persirenkite, išgerkite šiltos arbatos ir visą dieną mėgaukitės nepakartojamu žvalumu ir energija!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (8)