Pirmajame atrankos koncerte ant scenos lipo 12 atlikėjų. Net pusė jų nebepasieks tolesnio etapo. Atranka televizijos žiūrovams bus transliuojama jau sausio 7-ąją.

Komisija taip pat bus dinamiška ir vis kis. Žinoma, bus ir užsienio komisijos narių, kurie prie vertinimų prisijungs nuo penktosios transliacijos.

Šįkart komisijos kėdėse sėdėjo Ramūnas Zilnys, Darius Užkuraitis, Neda Malūnavičiūtė ir Sigutė Stonytė.

Šįvakar į sceną lipo Vilius Krivickas ir Edvinas Gurevičius (grupė „Golden monkeys“), „Otreya“, Augustė Vedrickaitė, Edgaras Lubys, Tadas Rimgaila ir Tina, Sasha Song, Rūta Andruškevičiūtė, Benas Malakauskas, Audrius Petrauskas, Justinas Stanislovaitis (grupė „Justin3“), Dagna Kondratavičiūtė ir Paula Valentaitė.

Pirmasis į sceną lipo Justinas Stanislovaitis - „Justin3“. S. Stonytės manymu daina buvo linksma, o atlikėjas jai patiko. Tuo tarpu R. Zilnys teigė negalintis pasakyti, ar ši daina verta kelionės į Ukrainą.

Antroji į sceną lipo Rūta Andruškevičiūtė. „Jauna mama turi gerą balsą. Tiek laiko nuo gimdymo praėjo, aš stebiuosi. Visgi, tai yra girdėta šimtus kartų, norėčiau, kad būtų kažkas išskirtinio. O balsas geras“, – sakė S. Stonytė. Apie pasirodymą paklaustas D. Užkuraitis teigė, kad daina jam nebuvo įdomi.

16-metė Paula Valentaitė scenoje pasirodė trečioji ir atliko kūrinį „Let U Go“. N. Malūnavičiūtės teigimu, dainos pradžia buvo išties labai graži, tačiau kažko trūko. „Trūko kažkokios „razinkos“, – sakė ji. Tuo tarpu vyriškoji komisijos dalis gyrė jaunos merginos pasirodymą.

Sasha Song

Ketvirtoji daina – lietuviška. Vilius Krivickas nepabūgo „Eurovizijos“ atrankos scenoje varžytis su gimtąja kalba atliekama daina. D. Užkuraitis tokį vaikino pasirodymą gyrė. „Tikrai nebūtina dainuoti angliškai. Galima ir lietuviškai. Labai geras priedainis“, – sakė jis, tačiau pastebėjo ir tai, kad daina gana monotoniška. N. Malūnavičiūtė teigė mananti, kad Lietuva „Eurovizijoje“ ir turėtų pasirodyti su lietuviška daina. „Su angliškais tekstais mes nieko pasaulyje nenustebinsime“, – kalbėjo N. Malūnavičiūtė.

Į sceną daugeliui jau gerai žinoma Augustė Vedrickaitė žengė su „It's not over. Not for me“ kūriniu. R. Zilnys po pasirodymo pasidomėjo, ar pati A. Vedrickaitė jaučiasi sudainavusi taip, kaip planavusi. Atlikėja atskleidė, kad dėl techninių nesklandumų jai nepavyko: „Per garsiai save girdėjau.“ Augustei buvo leista dainuoti dar kartą, kuomet turėjo būti ištaisytos techninės problemos. Tuomet atlikėja ir vėl sulaukė kritikos.

Šeštasis scenoje pasirodė Sasha Song, kuriam „Eurovizijos“ atrankos Lietuvoje laimėjimo skonis – jau žinomas. „Šis pasirodymas skleidžia totaliai pozityvią energiją“, – komentavo D. Užkuraitis ir pasiūlė pasisamdyti choreografą. „Kai kurie judesiai tokie paprasti, kad net juokingi“, – šypsojosi komisijos narys.

Paula Valentaitė

Atrankoje pasirodė ir toli gražu ne pirmu kartu scenoje galinti pasigirti Dagna Kondratavičiūtė. Išgirdęs dainą R. Zilnys juokavo, kad Leon Somov ir Jazzu namuose muistosi, nes turi naują konkurentę, tačiau teigė, kad ši daina – ne „eurovizinė“.

Iškart po Dagnos scenoje pasirodė Audrius Petrauskas su daina „Shine like gold“. „Man visiškai neįdomi daina, aš neturiu, ką pasakyti. Tu tikrai nekaltas, Audriau. Kūrinys turi suteikti emociją“, – kalbėjo N. Malūnavičiūtė. S. Stonytė taip pat atlikėjo nepagailėjo: „Turite gerą balsą ir tiek.“

Benas Malakauskas scenoje dainavo devintasis. „Manau, kad Benas turi visus šansus patekti į kitą laidą. Žiūrėti į jus buvo tikrai smagu“, – apie pasirodymą kalbėjo D. Užkuraitis. Tuo tarpu R. Zilnys juokavo, kad galbūt yra per senas tokiai muzikai, tačiau, kaip pats sakė, prikibti prie ko nerado.

Tadas Rimgaila ir latvė Samanta Tina taip pat uždainavo lietuviškai. Kūrinio autorius – Stanistlavas Stavickis-Stano. „Man patiko šitas pasirodymas. Norėčiau pagirti ne tik duetą, bet ir dainos autorių“, -sakė D. Užkuraitis. S. Stonytė nedrįso prognozuoti poros likimo, tačiau teigė, kad jų balsai nedera.

Tadas Rimgaila, Samanta Tina

Atrankos pabaigoje į sceną užlipo „Otreya“, kuri atliko išties seniai savo pačios parašytą dainą. „Ugnė man patinka tuo, kad visada į atrankas atneša geros nuotaikos, tačiau jaučiasi, kad daina parašyta devintoje klasėje“, – sakė R. Zilnys.

Paskutinis pasirodė scenos vilkas – Edgaras Lubys, kurio daina skambėjo išties neįprastai. D. Užkuraičio manymu, daina buvo įdomi, tačiau tai nereiškia, kad už ją bus balsuojama.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (104)