Kilometrą šešiolikmetis įveikė per 2 min. 35,31 sek., o du kilometrus – per 5 min. 43,43 sek. ir laimėjo abu bėgimus. „Iš dalies dabar esu geros sportinės formos. Mano tikslas buvo pagerinti asmeninį rekordą šiose varžybose – jį aš įgyvendinau ir esu tuo patenkintas, tikiu, kad galiu bėgti dar greičiau“, – portalui sportas.info sakė E. Survilas.

Praėję metai E. Survilui nebuvo patys sėkmingiausi, tačiau tikrai ne blogi. „Praėjęs sezonas buvo neblogas. Su metais vyresniais sportininkais pavyko laimėti dviejuose Baltijos šalių mačuose, į kuriuos Lietuva, Latvija ir Estija deleguoja po tu geriausius savo sportininkus. Pasiekiau nemažai asmeninių rekordų, tik, gaila, jog nepavyko patekti į Europos jaunių čempionatą, tačiau dėl to labai nesijaudinu, nes viskas dar prieš akis“, – teigia bėgikas.

Naujausias E. Survilo tikslas – pasaulio jaunimo lengvosios atletikos čempionatas, kuris 2017-aisiais vyks Kenijos sostinėje Nairobyje. Pasak jaunojo sportininko, šis tikslas yra tikrai įgyvendinamas. „Kol kas praraja tarp mano geriausio laiko ir normatyvo 800 m distancijai yra beveik 3 sekundės, tačiau šiemet jaučiuosi žymiai geresnis nei pernai. Visai greitai prasidės visos rimtos varžybos, todėl bus puiki proga pasiekti normatyvą. Aišku, geriausiai tai padaryti būtų kuo anksčiau ir tada ruoštis čempionatui, tačiau bėgant manieže laikas visada būna prastesnis. Taip yra todėl, kad ratas yra trumpesnis ir posūkiai distancijoje yra dažnesni nei stadione“, – kalbėjo lengvaatletis.

Jaunasis sportininkas dar pernai savo pagrindine distancija laikė 800 m, tačiau šiemet ketina pereiti prie ilgesnių nuotolių – 1500 m ir 3000 m. „Galbūt net ir kliūtinį bėgimą išbandysiu. Tolimesnėje ateityje galvoju ir apie maratoną, bet čia jau planas dešimtmečiui“, – juokdamasis sakė E. Survilas.

Eduardas į lengvosios atletikos treniruotes pirmą kartą atėjo po Pekino olimpinių žaidynių. Tada per televiziją matytos varžybos sužavėjo aštuonmetį vilnietį. „Į sportą rimtai nežiūrėjau, tai buvo tik popamokinė veikla. Iš pradžių šokinėjau į tolį, bėgiojau trumpas distancijas. Vieną dieną su treneriu Henriku Statkumi nuėjome pasidaryti fizinių testavimų ir gydytojai man pasakė, jog esu sudėtas ilgesniems nuotoliams. Nuo tada aš pradėjau bėgioti, žinoma, iš pradžių ne itin buvau sužavėtas. Neužimdavau aukštų vietų varžybose, nes buvau jaunas. Vis tik esu patenkintas, kad iškart nerodžiau gerų rezultatų ir neužriečiau nosies. Rezultatai pas mane atėjo savaime labai sunkaus darbo dėka“, – pasakojo E. Survilas.

Be bėgimo Eduardas turi ir dar vieną aistrą – krepšinį. Tiesa, krepšinio treniruočių bėgikas niekada nelankė, mat stebėti krepšinio rungtynes lengvaatlečiui patinka labiau nei pačiam žaisti. Nuo pat mažų dienų E. Survilas palaiko Vilniaus „Lietuvos rytą“ ir stengiasi nepraleisti nei vienų šios komandos rungtynių ne tik sostinėje, bet ir išvykose. „Nuo jaunų dienų mane žavi „Lietuvos rytas“ ir jų sirgaliai „Rytas ultras“. Prieš gerus 4-5 metus prisijungiau prie šios sirgalių grupės, su jais ir stebiu rungtynes. Gaila, kad treneris nėra sužavėtas šia mano veikla, nes kartais tenka aukoti treniruočių laiką dėl rungtynių. „Lietuvos ryto“ palaikymas tapo mano gyvenimo dalimi, o fanai – draugais, todėl negaliu taip imti visko ir mesti“, – užsivedęs kalbėjo lengvaatletis.

Kaip ir kiekvienas jaunas sportininkas, E. Survilas svajoja apie olimpines žaidynes. „Čia kiekvieno sportuojančio žmogaus siekiamybė. Aišku, kol kas esu labai jaunas, tačiau tikiu, kad sunkiai dirbant ši svajonė išsipildys. Svarbiausia – tikėti“, – besišypsodamas pokalbį pabaigė šešiolikmetis stajeris.