Produktų reikia nedaug, didžiausią gamybos dalį praleidau lipdydama juos. Bandžiau ir su silikoninėmis pirštinaitėmis, tačiau sena-gera patirtis byloja, kad geriausias lipdymas yra tiesiog delnais. Ir drėkinti šiuo atveju jų nereikia, veikiau atvirkščiai – verčiau nusausinti.
400 g kokoso drožlių
1 indelis kondensuoto saldinto pieno (~400 g)
100 g migdolų riešutų
Drožles suberiu į gilesnį indą ir supilu kondensuotą pieną, kruopščiai išmaišau ir palieku valandai, kad pienas bent truputį susigertų į kokosus. Tuo tarpu kaičiu virdulį ir verdančiu vandeniu nuplikau migdolus, palaukiu kol atvės ir nuimu tamsiąsias luobeles. Riešutus nusausinu popieriniu rankšluosčiu.
Iš kokosų masės formuoju mums žinomų kokosinių saldainių dydžio rutuliukus, į jų vidų “įmontuodama” po riešutą. Kas antrą-trečią burbuliuką ploviau rankas šiltu vandeniu ir sausinau rankšluosčiu, kitaip saldainiai pradėdavo veltis tarp pirštų, visiškai prarasdami formą.
Iš nespėtų nufotografuoti, dovanoms ruoštų variacijų:
pagamintus kokosinukus merkiau į ištirpdytą šokolado plytelę ir šaldžiau šaldytuve;
įdariau ne riešutais, o džiovintomis spanguolėmis, po vieną dar ir uždėdama ant saldainio viršaus, labai Kalėdinė dovana.
Patarimas – jei rafaello valgote, visą saldainį dėdami į burną, su šiais saldainiais geriau to nedaryti, o kąsti nedideliais kąsneliais. Bandę sakė, kad nuo viso saldainio labai smarkiai išsipūtė žandai :)