Daugumai porų būtent šis aspektas kelia daugiausia problemų. Kaip galima atleisti ir pamiršti?

Psichologai akcentuoja būtinybę atleisti po partnerio neištikimybės ir šio tikslo visada siekiama konsultuojant poras, rašo womenshealthmag.com.

Daug dirbome su specialistais

„Sužinojau, kad vyras mano buvo neištikimas, kai jo telefone ieškojau mudviejų bendros nuotraukos, bet radau itin atvirą kitos moters nuotrauką. Jis iš karto prisipažino turėjęs romaną su ja apie metus.

Buvau visiškai palūžusi, tačiau labai norėjau susitikti su profesionalu, kuris padėtų mums susidoroti su šiais sunkumais. Kartą per savaitę kartu lankėmės porų terapijoje. Jis nebesusitikinėjo su kitam moterimi, po truputį ir vėl mokėmės pasitikėti vienas kitu.

Manau, nusprendžiau su juo likti, nes kai tik jį pagavau, jis nustojo tai daręs. Jis nustojo melavęs, pasakė tiesą, o vėliau kartu su manimi dėjo pastangas tam, kad įveiktume šią skausmingą patirtį.“ – pasakojo 37-erių Shelly S.

Trumpam išsiskyrėme

„Aš buvau ta, kuri nuklydo į šalį, kai ėmiau susitikinėti su vaikinu iš darbo. Tai nutiko vos kelis kartus, bet jaučiausi taip blogai, kad papasakojau viską savo vyrui. Prisipažinau vildamasi, kad galėsime viską pradėti iš pradžių. Jis buvo labai prislėgtas ir iš karto išėjo, manydamas, kad išsiskirsime.

Tris mėnesius gyvenome atskirai, tuo metu mėginau suprasti save, stengiausi suvokti, kodėl buvau neištikima, su kokiomis pasitikėjimo problemomis susidūriau. Padariusi atitinkamas išvadas maldavau jo sugrįžti ir galiausiai jis grįžo.“ – pasakojo 33 m. Judy G.

Abu buvome neištikimi

„Aš buvau neištikima, po to – jis, o kai abu buvome nusikaltę, nusprendėme problemą spręsti.

Santuokoje nugyvenome 15 metų, neištikimybių pasitaiko. Tai nereiškia santykių pabaigos, tačiau dažnai rodo, kad šis tas vyksta ne taip, kaip turėtų vykti. Nusprendėme kartu lankyti terapiją. Nuo to laiko gyvename kartu jau šešerius metus, o mūsų ryšys yra stipresnis nei kada buvo anksčiau.“ – asmenine patirtimi dalinosi 38 m. Victoria P.

Tikėjome mūsų meile

„Su partnere kartu buvome daugiau nei 10 metų. Gyvenome kartu, viskuo dalinomės, buvome labai laimingos, puoselėjome santykius. Vis tik kartą padariau klaidą, kai keliaudama darbo reikalais sutikau kitą moterį.

Su ja praleidome naktį ir niekada daugiau nebesikalbėjome. Po kelis mėnesius saugotos paslapties prisipažinau dėl visko, tikinau labai apgailestaujanti. Pažadėjau jai visada stengtis, kad taip daugiau nebenutiktų. Ji įsiuto, tačiau pažvelgusi man į akis pasakė, kad meilė nustelbia visus kitus dalykus. Lėtai susigrąžinome mūsų ryšį.“ – pasakojo 40 m. Rachel D.

Problema vis dar neišspręsta

„Visi tikina, kad išduotas asmuo turi susidėti savo daiktus ir išeiti, tačiau viskas nėra taip paprasta. Mano vyras, su kuriuo susituokėme vos prieš šešis mėnesius, mane išdavė su kita beveik iš karto po vestuvių, vos po savaitės.

Tiesą sužinojau pastebėjusi, kad viena mergina nuolat šalia jo nuotraukų „Instagram“ bėrė komentarus. Galų gale su ja susitikau ir ji man pasakė, kad vaikinas, su kuriuo tik ką susituokiau, susitikinėja su ja kelis mėnesius. Mano širdis buvo sudaužyta. Jaučiausi sužlugdyta, nes visai neseniai buvo ištaigingos vestuvės, o dabar norėjau išeiti.

Kalbant nuoširdžiai, vis dar noriu taip pasielgti, bet bijau likti viena ir viską pradėti iš naujo. Mano vyras žino, kad aš žinau, jis mėgina įtikinti mane, kaip nustojo taip elgęsis, žada niekada daugiau to nebedaryti, tačiau aš netikiu juo ir viliuosi, kad vieną dieną nubudusi turėsiu drąsos išeiti.“ – pasakojo 26 m. Dani S.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (218)