Jokia kita data populiarumu šiai dienai prilygti negali nė iš tolo. Kalbant tiksliau, dažniausiai kiaušialąstės apvaisinimas įvyksta sausio 2 d. 22:36 val. Kokios gi šios tendencijos priežastys?

Net 71 proc. būsimųjų tėvelių šiuo metu itin aktyviai puoselėja intymumą: šventinis vakarėlių ir alkoholio vartojimo laikotarpis jau likęs praeityje, taigi pats laikas mėgautis artumu ir leisti laiką kartu. Vaisingumo specialistai netgi ėmė vadinti sausio 2-ąją nacionaline vaikų pradėjimo diena, kai paaiškėjo, kad dažniausiai Jungtinėje Karalystėje (JK) pasitaikanti gimimo data – rugsėjo 26 d., rašo „The Daily Mail“. Kadangi vidutiniškai nėštumas trunka 38 savaites, dauguma šių vaikų būna pradėti būtent sausio 2 d.

Apklausus 2139 poras prielaida pasitvirtino: dauguma pripažino, kad sausio 2 d. jie nemažai laiko praleido miegamajame, kur skyrė laiko vienas kitam. Tyrimo rezultatai rodo, kad vos tik pasibaigus šventiniam maratonui poros mylisi dažniau, nes per kalėdinį laikotarpį daugiau laiko praleido kartu ir jautėsi laimingesni. Tiesa, kelios papildomos šventinių burbuliukų taurės neabejotinai padeda sukurti atitinkamą nuotaiką.

Rugsėjo mėn. gimę vaikai paprastai būna vyriausi klasėje, o tai, kaip teigė 27 proc. apklaustųjų, jiems atrodo svarbu. Nors daugumai atrodo viliojanti mintis pradėti kūdikį per Naujuosius metus, dažnai tai įvyksta ir per Kalėdas. Beveik ketvirtadalis tėvų patvirtino, kad norėtų pradėti kūdikį per Kalėdas ir kad jis gimtų rugsėjo mėn.

Kalėdiniu periodu sudaromos santuokos taip pat prisideda prie mėginimų pastoti būtent šiuo periodu. 8 proc. apklaustųjų patvirtino sulaukę pasiūlymo tekėti iš savo partnerio, pasipiršo savo partnerei per Kalėdas ar susituokė gruodžio mėn., todėl šiuo periodu nusprendė išmėginti laimę ir pradėti kūdikį.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (155)