Pasak Kauno miesto savivaldybės atstovo Arnoldo Bukelio, valstybės saugomos Kauno miesto savivaldybės teritorijos yra Laisvės alėja (nuo Nepriklausomybės aikštės iki Vilniaus gatvės), taip pat Vilniaus ir S. Daukanto gatvės bei Nepriklausomybės ir Vienybės aikštės.

Pasak miesto savivaldybės, už vienos dienos leidimą įvažiuoti į valstybės saugomas teritorijas lengvuoju automobiliu arba lengvuoju krovininiu automobiliu (masė iki 3,5t) nustatytas 6 eurų rinkliavos mokestis. Už mėnesinį leidimą įvažiuoti lengvuoju arba lengvuoju krovininiu automobiliu – 80 eurų mokestis.

Už vienos dienos leidimą įvažiuoti į saugomas teritorijas transporto priemonėmis, kurių bendroji masė ne didesnė kaip 12 t, nustatytas 30 eurų mokestis. Už vienos dienos leidimą įvažiuoti į saugomas teritorijas transporto priemonėmis, kurių bendroji masė didesnė kaip 12 t, nustatytas 50 eurų mokestis.

Transporto priemonių savininkai, įvažiuodami į valstybės saugomas teritorijas, privalo pritvirtinti leidimą automobilio viduje prie priekinio stiklo, kad aiškiai matytųsi. Pasibaigus leidimo galiojimo laikui, prarandama teisė įvažiuoti į vietinės reikšmės apsaugines zonas. Galimai įvykdžius šį pažeidimą, pagal Administracinių teisės pažeidimų kodekso atitinkamą straipsnį, numatyta bauda nuo 23 iki 40 eurų.

Rinkliava netaikoma į valstybės saugomas teritorijas įvažiuojančių specialios paskirties (greitosios medicinos pagalbos, gaisrinės, policijos, avarinės ir komunalinio ūkio) tarnybų transporto priemonėms, šiose teritorijose esančiuose namuose registruotiems transporto priemonių savininkams (vairuotojams).

Šaltinis
Temos
Be raštiško ELTA sutikimo šios naujienos tekstą kopijuoti draudžiama.
ELTA
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)