Sekmadienį trispalvę Gedimino pilies bokšte iškėlė tik keletas Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono Garbės sargybos kuopos karių.

Prieš pakeliant naująją 2017 metų vėliavą kariai nuleido praėjusiais metais iškeltą trispalvę. Pagal tradiciją senoji vėliava perduodama vienai iš pilietiškumo ugdymu ir istorinės atminties puoselėjimu pasižymėjusiai mokyklai.

Šiemet vėliava atiteko Kelmės rajono Šaukėnų Vlado Putvio – Putvinskio gimnazijai, aktyviausiai dalyvavusiai nacionaliniuose Krašto apsaugos ir Švietimo ir mokslo ministerijų organizuojamuose konkursuose.

„Labai atsakinga ir pilietiška Naujuosius metus pradėti iškilmingai pagerbiant Lietuvos vėliavą. Metų pradžioje naują ją ne tik iškeliame Gedimino pilyje, bet ir atnaujiname savo širdyse bei tokiu būdu, simboliškai duodame pirmosios naujų metų dienos ištikimybės priesaiką Lietuvai“, – teigė Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis.

Jis padėkojo Lietuvos kariams, Laisvės gynėjams ir savanoriams, teigdamas, kad jie yra pavyzdys Lietuvos žmonėms.

Ši tradicinė vėliavos ceremonija skiriama priminti apie tai, kad 1919 metų sausio 1 dieną Gedimino pilies bokšte Lietuvos trispalvę, kaip laisvos Lietuvos simbolį, pirmą kartą iškėlė Lietuvos savanorių būrys.

Ceremonijoje taip pat dalyvavo Krašto apsaugos savanorių pajėgų ir Lietuvos didžiojo kunigaikščio Gedimino štabo bataliono kariai, Lietuvos šaulių sąjungos Karaliaus Mindaugo šaulių 10-osios rinktinės šaulių būrys, Vilniaus įgulos karininkų ramovės vyrų choras „Aidas“, liaudiškų šokių ansamblis „Neris“, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis.