Jus neabejotinai nustebins faktas, kad daugelis tokių užsispyrėlių sugebėjo antsvorio atsikratyti nežalodami sveikatos: nesiguldami ant operacinio stalo, nesiryždami ekstremalioms dietoms, nevartodami neįtikėtinai brangių papildų ar stebuklingų „piliulių“. Štai kelios tokios realistiškos gyvenimo būdo pokyčių istorijos, rašo lifehack.org.

Jei pavyko šioms moterims, pavyks ir jums! Štai penki realūs atvejai ir antsvorio problemą įveikusių moterų patarimai norintiems pasiekti užsibrėžtų tikslų.

Tanisha Shanee Williams (30 m.) iš Bruklino, Niujorkas (numetė 63 kg)

Į namus neparsineškite jokių nesveikų užkandžių. Jei po ranka neturėsite jų, neturėsite jokių šansų suklupti. Šis paprastas patarimas išvaduos jus iš siaubingų pagundos pančių.

Išmokite sužadinti savyje motyvaciją. Visiškai normalu, kad motyvacija periodiškai pakyla ir nusileidžia. Jei norite nuolat judėti progreso link, turite rasti būdų jai sužadinti, kai motyvacijos beviltiškai trūks. Pavyzdžiui, kai kartais visiškai nesinori eiti į sporto klubą, griebkitės mėgstamiausio įkvėpimo šaltinio: priminkite sau, kaip toli jau nuėjote, arba tonizuokite savo smegenis mėgstama muzika.

Sarah Lugger (36 m.), iš Oksfordo, Mičigano valstijos (numetė 67 kg)

Per pietus šiek tiek pajudėkite. Rinkitės lengvą pietų variantą ir per kiekvieną pietų pertrauką vykite stimuliuojančio pasivaikščiojimo. Toks režimas paspartins medžiagų apykaitą ir pagerins virškinimą, ypač jei dirbate biure ir jūsų darbas – sėdimas. 15-30 min. pasivaikščiojimas gryname ore kasdien neabejotinai duos teigiamų rezultatų.

Visada po ranka turėkite sveikų užkandžių. Kai tik išalksite, griebkite vaisių, daržovių, sėklų ar riešutų.

Didesnėmis maisto porcijomis pasidalinkite su draugais. Galite sveikai mesti svorį kartkartėmis nueidami vakarieniauti mieste. Vienas labai paprastas triukas, apsaugosiantis nuo persivalgymo, - sveikas užkandis prieš vakarienę ir su draugu pasidalinta maisto porcija.

Shanna Fichera (28 m.) iš Kalifornijos (numetė 50 kg)

Būkite realistiški ir ryžtingi. Dabartiniai jūsų įpročiai nepadeda pasiekti norimų rezultatų, taigi juos teks keisti. Pavyzdžiui, galbūt mėgstate kokakolą ir kitus gazuotus gėrimus, tačiau jų sudėtyje yra daug kalorijų ir kitų blogybių, neleidžiančių jums pasiekti norimą tikslą. Būkite nuoširdūs sau ir 95 proc. atvejų keiskite gazuotus vaisvandenius organizmą kuo puikiausiai organizmą drėkinančiu vandeniu.

Įgyvendinkite mažus pokyčius ir jų laikykitės. Dėmesį sutelkite į laipsniškus sveikatos gerinimui skirtus pokyčius, kurių galėtumėte laikytis ilgą laiką. Raktas į sėkmę – nuoseklumas. Pavyzdžiui, lėtai keiskite sveikatai nenaudingus maisto produktus ir gėrimus sveikesnėmis alternatyvomis ar bent jau mažinkite porcijų dydžius.

Nepasiduokite nevilčiai. Labai vilioja galimybė pasijausti sužlugdytam ir parklupdytam, kai progresas būna ne tiek akivaizdus. Tiesiog nepamirškite, kad esate pajėgūs tęsti pradėtus darbus ir įveikti laikinus nesklandumus.

Stephanie Aromando (28 m.) iš Naujojo Džersio (numetė 43 kg)

Ruoškite maistą iš anksto. Dažnai nesveikos mitybos įpročiai susiformuoja dėl patogumo. Taigi paruošę gardaus ir sveiko maisto iš anksto galėsite kartą ir visiems laikams atsikratyti šio gėdingo pasiteisinimo.

Padidinkite per dieną išgeriamo vandens kiekį. Pakankamas skysčių kiekis – tai ne tik geros sveikatos pagrindas, padedantis mesti svorį ir kontroliuoti apetitą. Jei jums padidinti išgeriamo vandens kiekį nėra lengva, matomoje vietoje pasidėkite 3,5 l ąsotį su vandeniu – iki dienos pabaigos jis turi likti tuščias.

Pradėkite kilnoti svorius. Kardiotreniruotės be jokios abejonės naudingos, tačiau svorių kilnojimai – itin tinkamas būdas sveikai mesti svorį. Tokios treniruotės apsaugo raumenis ir tuo pačiu sudegina tikrai daug kalorijų.

Nuodėmingi užkandžiai, bet ne nuodėmingos dienos – paprasta taisyklė, padėsianti išvengti rimtų suklupimų. Net neabejokite – kartkartėmis pasitaikančios „nuodėmės“ būtinos. Vis tik svarbu apsiriboti vienu ar dviem kartais per savaitę ir jokiais būdais negalima patekti į visos dienos sukčiavimų spąstus.

Maitinkitės paprastai: rinkitės sveikus produktus ir tokio mitybos plano užtikrintai laikykitės. Svarbu tinkamą mitybos balansą palaikyti vartojant liesų baltymų, pavyzdžiui, vištienos, kiaušinių ir kalakutienos, sudėtinių angliavandenių, pavyzdžiui, avižų ir saldžiųjų bulvių, sveikų riebalų, pavyzdžiui avokadų, kokosų aliejaus ir žaliųjų lapinių daržovių.

Alyssa Ann Heidemann (31 m.) iš Pietų Dakotos (numetė 60 kg)

Imkitės sveiko maisto ruošimo namuose. Tikrai neprivalote tapti patiekalų ruošimo meistrais, pakaks tiesiog paruošti skanaus naminio maisto. Pavyzdžiui, puikiai tiks alyvuogių aliejumi gardintas lašišos kepsnys, ant grotelių kepta kalakutiena su daržovėmis.

Kontroliuokite perdirbtų angliavandenių kiekį. Kiekvieną kartą valgydami pasirūpinkite, kad jūsų organizmas gautų baltymų, sveikų riebalų ir daržovių. Apriboję perdirbtų angliavandenių – ryžių, makaronų, duonos – kiekį, gausite kur kas geresnių svorio metimo rezultatų.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (37)