Robotą „Mio Mobile Kiosk“ sukūrė Romanas Drokovas ir Mangirdas Skripka, o projektui atstovaujanti Emilė Goželskytė DELFI sutiko papasakoti daugiau apie šį sprendimą.

Įdomu tai, kad dabartinę idėją kūrėjai sugalvojo ne iš karto - iš pradžių komanda kūrė robotą, kuris pristatytų prekes.

„Tačiau po detalių skaičiavimų mūsų mentoriai iš Izraelio patarė pakeisti idėją nuo pagrindų. Tokie milžinai kaip „Amazon“ ir „Starship“ su beveik neribotomis finansinėmis galimybėmis buvo per stiprūs konkurentai. Keliaujant Suomijoje mūsų „Sidewalk Delivery“ robotą pastebėjo „Coca-Cola“ ir jau tada siūlė nemažą sumą pinigų už kelias dienas su robotu. Taip pirmą kartą gimė idėja sukurti mobilų pardavimų aparatą, kurį pavadinome „Mio“, - komentavo E. Goželskytė.

Šiuo metu komanda paties roboto neparduota, bet siūlo ir parduoda paslaugas, kurias robotas gali suteikti.

„Susidomėjimo sulaukiame išties nemažai, tačiau šiuo metu labiausiai dirbame kurdami santykius su didelėmis kompanijomis kaip „Coca-Cola“, „Pepsico“ ar „Mondelez“, - vardijo E. Goželskytė.

Kol kas sukurtas mobilus robotas gali pasiūlyti impulsyviai perkamų prekių, pavyzdžiui, kramtomos gumos, vandens, šokolado ar kitų pardavimo aparatuose siūlomų pirkinių.

„Turime ir kitų idėjų, pavyzdžiui, apsauginis kremas nuo saulės paplūdimiuose arba lietpaltis, jei festivalio metu stipriai lyja“, - apie kitas galimas roboto siūlomas prekes kalbėjo E. Goželskytė.

Atsiskaityti su robotu planuojama leisti tik kortelėmis ar bekontakčiais mokėjimo sprendimais – taip norima sumažinti vandalizmo tikimybę.

Taip pat planuojama, kad šį robotą bus galima išsikviesti per mobiliąją programėlę.

Tiesa, šis robotas dar nėra pradėjęs savo darbo viešai, bet numatoma, kad tai padarys Londone, Haid parke, festivalio metu.

Mio Mobile Kiosk
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją