Susirinkusi visus daiktus J. Jefimova jau parskrido į Rusiją ir bando įsikurti Maskvoje. Būtent Rusijoje ji ir ketina gyventi ir treniruotis, čia buria naują komandą, tačiau specialistų, norinčių dirbti kartu ruse, iš už Atlanto jai prisivilioti jai nepavyko.

„Amerikiečiai atsisako dirbti su mano komanda. Siūlome gerus kontraktus, patiems treneriams tai įdomu žvelgiant iš profesionaliosios pusės. Tačiau yra draudimas iš viršaus. Su vienu specialistu bendravome pusantro mėnesio.

Susitarėme netgi tai, kada į Rusiją atvyks jo žmona su vaikeliu. Tačiau jis netikėtai atsisakė. Kreipėmės į Davidą Salo, kuris su manimi dirbo Los Andžele – klausiau, ką jis man dar gali patarti. Deja, atsakymas nuliūdino, – duodama interviu „Sovsport“ prisipažino J. Jefimova, – Jis atsakė: geriau Amerikoje nieko neieškokite. Niekas nevažiuos.“

Anot 24-erių J. Jefimovos, nurodymą drausti dirbti su ja kartu treneriams davė JAV plaukimo federacija. Laikina išeitis – toliau dirbti su savo tėvu Andrejumi.

„Ir dabar galvoju, ką daryti. JAV dirbau su keliais treneriais, žinau jų įdomias metodikas ir nenoriu eiti pas bet ką. Geriausia likti su tėčiu. Jis žino, kaip dirbti su dukrele. Matė, kaip dirba treneriai su plaukikais Los Andžele, daug išmoko“, – tvirtino ji.

Anot J. Jefimovos, jai apmaudu palikti Los Andželą, kuriame praleista daug metų, tačiau tokia yra karti realybė.

„Apmaudu, kad taip atsitiko. Tiek metų ten pragyvenau... Skaudu, bet visada pavyksta rasti išeitį. O Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių prisiminti aš nenoriu. Jas supo daugybė nemalonių dalykų, visas tas skandalas su dopingu... Galų gale aš įrodžiau savo tiesą, tačiau visi tie švilpimai ir nemalonus bendravimas iš amerikiečių pusės paliko nemalonų įspūdį“, – pažymėjo plaukikė, žaidynių Rio metu ne kartą viešai konfrontavusi su ja kritikavusia JAV plaukike Lilly King ir kitais amerikiečių sportininkais.

Paklausta, kaip jaučiasi būdama viena iš labiausiai cituojamų sportininkių Rusijoje, J. Jefimova skėstelėjo rankomis.

„Aš patekau į skandalą, todėl tokie ir rezultatai. Jau seniai supratau, kad tauta labiausiai reaguoja į skandalus. Juodieji viešieji ryšiai – geriausi viešieji ryšiai. Kažkodėl Rusijoje yra būtent taip. Norėčiau tapti labai nepopuliaria sportininke – gyventi būtų ramiau. Tačiau man taip nepavyksta. Nors, kai pagalvoji, Amerikoje lygiai tas pats. Žmonės visur panašūs“, – aiškino rusė.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (112)