K. Vasiliauskaitė (g. 1956) – viena žymiausių šiuolaikinės lietuvių bažnytinės muzikos kūrėjų. Šiemet ji autoriniais koncertais ir premjeromis pažymi savo 60-metį. Kūrėja prisipažįsta, kad kiekviena diena jai yra Dievo ieškojimas. Nėra paprasta parašyti sakralinės muzikos kūrinį, tačiau tai, anot jos, pati tikriausia ir nuoširdžiausia malda.

Kompozitorė turi savitą, lietuviškos dvasios persmelktą muzikinį stilių, kuris žavi atlikėjus ir klausytojus. Kristina Vasiliauskaitė daugiausiai rašo smulkios formos kūrinius – pjeses, dainas, giesmes. Jos muzika skaidri, diatoniška, melodinga ir emocionali. Šios savybės lemia kompozitorės muzikos populiarumą Lietuvoje ir užsienyje, ypač JAV, kur chorai nuolat užsako kompozitorei naujus kūrinius, įtraukdami juos į savo koncertinius turus, o natas leidžia leidyklos „Santa Barbara Music Publishing“ ir „Augsburg-Fortress Publishers“.

M. K. Čiurlionio premiją Lietuvos kompozitorių sąjungos taryba įsteigė 2011 metais. Jos laureatais yra tapę kompozitoriai Algirdas Martinaitis, Šarūnas Nakas, Donatas Zakaras, muzikologė Danutė Petrauskaitė, muzikologas ir dirigentas Donatas Katkus. Premija finansuojama iš Lietuvos kultūros tarybos Meno kūrėjų organizacijų strateginės kūrybinės programos.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)