Tad ką daryti, kai jums – 30 m., jaučiate, kad jau norite vaikų, bet jūsų partneris – žmogus, niekada nenorėjęs tapti tėvu?

Vienai moteriai nutiko taip: kažkada jos partneris sakė nežinantis, ar ateityje norės vaikų. Po devynerių metų santykių, kai pora jau buvo susižadėjusi, jis pasakė jai, kad vis dėlto nenori vaikų. Tačiau skirtis jis taip pat nenori.

Moteris jaučiasi patekusi į keblią padėtį: „Nenoriu skirtis, mes kartu kūrėme namus. Bet nenoriu laukti, kol man bus per vėlu susilaukti vaikų.“

Nemažai žmonių, tiek moterų, tiek vyrų, yra susidūrę su tokia dilema.

Vieniems atrodo, kad tokiai porai geriausia išsiskirti. „Sakyčiau, kad jūsų santykiai ar santuoka ilgai netruks, jei skiriasi požiūris į kertinius dalykus“, – pakomentavo vienas žmogus.

Kita moteris pabrėžė, kad vienintelė išeitis – nutraukti santykius: „Deja, nieko nebus Nė vienas iš jūsų nėra neteisus, turite savo norus, tačiau jie nesuderinami. Reikia pasiryžti ir nutraukti santykius, jų pagedėti, o paskui ieškoti naujo žmogaus. Liūdna, bet taip yra.“

Moterims dilemą į kitą lygį kilsteli tiksintis biologinis laikrodis. Moteriai ne tiek daug vaisingų metų liko, jai – nebe 20, jai – 30 metų. „Vyrui gali sau leisti „nežinoti, kaip jausis ateityje“, bet moterys negali leisti sau tokios prabangos“, – pabrėžė viena moteris. Kita buvo kategoriškesnė: „Tau tik 30, skirkis ir pradėk naują gyvenimą.“

Kai kam atrodo, kad palikusi mylią vyrą ji gali gailėtis: „Nepalink mylimo žmogaus tik tam, kad būtum su kažkuo tik todėl, kad jis nori vaikų“, – išmintingai patarė vienas žmogus.

Moteris pasidalino panašia patirtimi, kai ji nusprendė palikti vyrą – teigė skaudžiai išgyvenusi išsiskyrimą, bet žinojusi, kad privalo taip pasielgti.

Visi sutaria, kad sprendimą turi priimti moteris. Viena skaitytoja parašė: „Tik tu gali nuspręsti, ar nori jo, ar nori šeimos.“

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (460)