Toks keistas ir drąsus derinys pagimdė šokiruojančius plakatus, po kurių pristatymo ne vienas Lietuvos socialdemokratas permąstys ilgametį jų šūkį „Svarbiausia – žmogus”, Eligijus Masiulis vėl šypsosis, politikų taip mėgstama frazė „orus žmogus” politinėje tautosakoje įgaus naujų prasmių, o ant išnykimo ribos balansuojanti Darbo partija prisimins nuostabiuosius 2012 m. rinkimus.

Pasak filmo prodiuserės Daivos Jovaišienės, rinkiminių šūkių panaudojimo idėją reklaminei kampanijai padiktavo pats filmas, o sumanytas mintis puikiai vizualizavo fotografas Tomas Kauneckas.

„Lietuvoje E. Vėlyvis dažnai vertinamas kaip „per drąsus”, „per aštrus”, „ant ribos balansuojantis” režisierius. Kas geriau gali perteikti jo filmą, jei ne panašių apibūdinimų susilaukusiomis pasaulio reklaminėmis kampanijos, sujungtomis su nuobodžiais, savaime pagyvinimo prašančiais lietuviškų rinkimų kampanijų šūkiais? Būtent tai ir padarėme – jau sukūrėme pirmąją plakatų trilogiją, netrukus pasirodys ir antroji serija”, - idėja dalinosi D. Jovaišienė.

Nors šūkiai atpažįstami, filmo plakatuose neminima nė viena partija, vienintelis politikas, kuriam kliuvo tiesiogiai – Eligijus Masiulis.

„Už ką jam? Mums įstrigo kažkada didžiuosiuose miestuose kabėjęs plakatas, sveikinantis šį politiką su gimtadieniu. Tačiau šių metų pavasario įvykiai viską taip sujaukė, ir netgi galima sakyti, kad būtent E. Masiulio užvirtas viralas prisidėjo prie filmo idėjos virtimo realybe, todėl nusprendėme jį pasveikinti atskiru plakatu”, - teigia prodiuserė.

Fotografo T. Kaunecko teigimu, jam patiko fotosesijos idėja, nes visada mėgsta galimybę kurti drąsiai. „Save juk visada stabdome tik mes patys. Išdrįsti padaryti – vienas iš svarbiausių kūrėjo elementų“, - sako T. Kauneckas.

„Labiau nei pats E. Vėlyvis man patinka jo filmai – mačiau juos visus. Patinka nenuspėjamumas ir drąsumas, nes visada lauki, kokia dabar riba bus peržengta, ir ji visada būna peržengiama. Ir nors tu žinai, kad riba bus peržengta, bet vis tiek dažnai nustembi taip, kad oho“, - pasakojo fotografas.

Kūrybinės komandos teigimu, „Zero III” filmo personažuose bus galima rasti panašumų net ne su vienu Lietuvos politiku. „Taip, tai grynų gryniausi sutapimai. Mums tiesiog irgi svarbiausia – žmogus. Būtent filme ir išvysite, kaip realybėje veikia visi šie tikrų partijų nuoširdūs rinkiminiai šūkiai”, - ironizuoja filmo kūrėjai.

Naujausias E. Vėlyvio filmas „Zero III“ palies politikos, žiniasklaidos ir verslo ryšių temą – korupcija, cinizmas, pinigai ir aistra bus tik kelios nuodėmės, iš kurių suplakta ši juodoji komedija. Naujoje „Zero“ dalyje pamatysime pamėgtus aktorius – Ingą Jankauskaitę, Ramūną Cicėną, Rimantę Valiukaitę, Gytį Ivanauską, Mindaugą Papinigį, Kęstutį Jakštą, Ramūną Rudoką, Andrių Bialobžeskį ir kitus.

„Zero III“ kuria prodiuserių kompanijos „Kino Kultas“ ir „NeverEver“. Tai ketvirtasis Lietuvoje kuriamas pilnametražis režisieriaus E. Vėlyvio filmas, pirmieji – „Zero“, „Zero II“ ir „Redirected / Už Lietuvą!“ – Lietuvoje susilaukė milžiniško žiūrovų dėmesio.

Filmo premjera – 2017 m. sausio 27 d., filmo anonsas:

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (31)