Pasak ministro, britų kariai Solsberio lygumos treniruočių centre „pradėjo naudoti rusų gamybos tankus ir rusų kariškių uniformas priešui žymėti“.

„Pastarąjį kartą tokį pratybų metodą naudojo nacistinė Vokietija per Antrąjį pasaulį karą“, – pareiškė S.Šoigu, kurio pasisakymas skelbiamas Gynybos ministerijos interneto svetainėje.

Ministras pridūrė, kad NATO pratybos pasidarė dvigubai intensyvesnės ir dauguma jų yra „antirusiškos“.

„NATO paskelbė Rusiją pagrindine grėsme ir toliau didina savo karinį potencialą prie mūsų sienų“, – sakė jis.

NATO ir Rusijos santykiai pablogėjo Maskvai 2014 metų kovą aneksavus Ukrainos Krymo pusiasalį. Rytų Europos šalys nerimauja, kad jos taip pat gali tapti Rusijos agresijos taikiniais.

Per viršūnių susitikimą liepos mėnesį Varšuvoje, NATO pažadėjo stiprinti savo rytinį flangą, kad sudarytų atsvarą Rusijai, ir susitarė Lenkijoje ir trijose Baltijos valstybėse dislokuoti keturis batalionus.

Maskva pasmerkė šį sprendimą ir apkaltino NATO stengiantis atremti „neegzistuojančią grėsmę“.

Europos šalys kritikuoja branduolinį ginklą nešti galinčių raketų „Iskander“ dislokavimą spalio mėnesį Rusijos Kaliningrado srityje, kuri turi sienas su NATO narėmis Lenkija ir Lietuva.

Dėl Rusijos vaidmens Ukrainoje NATO sustabdė visą praktinį bendradarbiavimą su Maskva, bet kai kurie politiniai bendravimo kanalai liko atviri.