GRYNAS.lt fotografų nuotraukose matyti, kad prie nuošliaužos jau triūsia darbininkai. Jų įrankiai - kastuvai. O slinkti pradėjusi vieta dengiama plėvele.

Nors Lietuvos geologijos tarnybos Kvartero geologijos ir procesų poskyrio vyriausiojo geologo Vytauto Minkevičiaus žinia apie naują nuošliaužą iki pokalbio su žurnalistais nebuvo pasiekusi, pašnekovas tikina, jog šis įvykis nėra netikėtas.

„Nuošliaužų slinkimas yra natūralus reiškinys. Gedimino kalne nuošliaužos jau nebe naujiena – ypač po tokio oro, kai po ilgai trunkančio lietaus ir gausių kritulių įvyksta atšilimas. Gruntas įmirko ir nušliaužė nuo kalno“, – aiškina specialistas.

Pasak pašnekovo, šiu atveju pirmiausiai reikia atlikti tyrimus, suprojektuoti tvirtinimo priemones ir jas įgyvendinti. „Taip pat svarbu ilgą laiką vykdyti kalno stebėseną. Siūlymai, kaip spręsti Gedimino kalno nuošliaužų problemą, jau 10 metų tie patys“, – tikina jis.

V. Minkevičiaus teigimu, artimiausiu metu nuošliaužų tikimybė taip pat išlieka didelė. „Kol šlaitai nesutvirtinti, nuošliaužos slinks ir toliau. Gedimino kalne šie įvykiai dar kartosis“, – perspėja geologas.

Daugiau informacijos rasite čia.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (612)