Produktai šokoladiniam sviestiniam kremui:

3 kiaušinių tryniai,
2/3 stiklinės cukraus,
1 stiklinė pieno,
4 šaukštai kakavos miltelių,
1 + 1/4 skardinės virto sutirštinto pieno („Rududu“ tipo),
340 g nesūdyto sviesto (kambario temperatūros).

Kaip gaminti:

1. Suplakite puode kiaušinio trynius su cukrumi, tada toliau plakdami lėtai pilkite pieną. Suberkite kakavą ir maišykite iki vientisos masės.

2. Pradėkite kaitinti ant vidutinio karštumo viryklės masę, kol ji sutirštės ir ims lipti prie medinio šaukšto. Nepaliaukite maišyti, antraip masė sušoks gumuliukais. Masės jokiu būdu neužvirinkite, nes ji susisluoksniuos. Kremas bus išviręs, jei pabraukiate pirštu per kremu išteptą šaukštą, o ta šaukšto vieta lieka švari. Nukelkite puodą su kremu nuo viryklės ir palikite visiškai atvėsti.

3. Su plaktuvu 5 min. plakite sviestą arba tol, kol jis pasidarys šviesesnis, purus. Per du kartus įdėkite virtą sutirštintą kremą, išplakite iki vientisos masės. Tada sumaišykite šią masę su atvėsusiu šokoladiniu kremu.

Produktai tortui:

7 šaukštai nesūdyto sviesto,
2 kiaušiniai,
1,5 stiklinės grietinės,
1 šaukštelis valgomosios sodos,
3,5 – 4 stiklinės miltų (450 g).

Kaip gaminti:

1. Apie minutę paplakite sviestą, įmaišykite plaktą kiaušinį, kruopščiai išmaišykite. Sumaišykite gretinę su soda, tada sumaišykite su sviesto mase. Per du kartus suberkite miltus, užmaišykite tešlą. Jos nereikia per daug minkyti.

2. Padalinkite tešlą į 13 – 14 dalių, suformuokite rutuliukus. Uždenkite tešlą maistine plėvele, imkite iš po jos po vieną tešlos rutuliuką.

3. Ant miltais pabarstyto stalo iš dviejų tešlos rutuliukų iškočiokite du lakštus, kad jie tilptų į 22 cm skersmens kepimo formas. Kepimo formas išklokite kepimo popieriumi, įdėkite į jas tešlos papločius, pašaukite į 200 laipsnių karštumo orkaitę ir kepkite 5 – 7 min., kol paskrus. Lygiai taip iškočiokite iš visų tešlos rutuliukų apskritus lakštus ir juos iškepkite.

4. Kai visi lakštai bus iškepti, uždėkite ant kiekvieno po lėkštę ir apipjaustykite atsikišusius kraštelius. Trupinius suberkite į užspaudžiamą maišelį ir įdėkite į šaldiklį, galėsite panaudoti papuošimui.

5. Imkite po vieną tešlos lakštą (jie dar kiek šilti), tepkite sluoksnį kremo, taip susluoksniuokite visus lakštus. Pasilikite apie 0,5 stiklinės kremo aptepti torto šonams.

6. Aptepkite torto šonus kremu. Uždenkite tortą maistine plėvele, ant viršaus uždėkite pjaustymo lentelę, tada uždėkite kokį sunkų daiktą. Paslėgtą tortą palaikykite apie parą.

7. Kitą dieną išplakite 1,5 stiklinės grietinėlės su 1/3 – 1/2 stiklinės cukraus pudros ir 1 – 2 šaukštais kakavos miltelių. Šiuo kremu aptepkite tortą, ant viršaus užtepkite storesnį sluoksnį. Ant viršaus iš šaldiklyje turimų trupinių suformuokite žvaigždę ar pan. Jei norite, apibarstykite tortą kakavos milteliais.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją