Aišku, norėtųsi, kad pyragas būtų kuo mažiau kaloringas, bet šį kartą, prisipažinsiu, atostogų apakinta, nusprendžiau nekreipti dėmesio į kaloringumą ir naudoti tiesiog tradicinius geros kokybės produktus.

24 cm skersmens formai reikės:

500 g cukinijų
200 ml rudojo cukraus
100 g sviesto
550 ml miltų
20 ml romo
10 ml vanilinio cukraus
150 ml kakavos
100 g juodojo šokolado (62 proc.)
2 kiaušiniai
sauja džiovintų spanguolių
žiupsnis druskos

Glajui:

80 ml grietinėlės (35 proc.)
100 g juodojo šokolado
šaukštas sviesto

Cukinija sutarkuojama smulkiausia tarka. Užberiami keli šaukštai rudojo cukraus ir paliekama, kol paruošiami likę ingredientai.

Sviestas išlydomas. Į kiek atvėsusį sviestą įmušami ir kiaušiniai. Įpilama romo. Viskas gerai suplakama. Masė įmaišoma į tarkuotas cukinijas.

Druska, cukrus, vanilinis cukrus, miltai ir kakava labai gerai sumaišomi kartu. Mišinys įmaišomas į cukinijų masę.

Šokoladas sukapojamas į smulkesnius gabalėlius ir kartu su spanguolėmis įberiamas į paruoštą masę, atsargiai išmaišoma.

Masė perpilama į sviestu išteptą kepimo formą (naudojau keksinę) ir pašaunama į įkaitintą orkaitę (180 laipsnių C), kepama apie 30-40 minučių.

Pyragui iškepus, išimama iš orkaitės, leidžiama vėsti ant grotelių.

Kai pyragas yra visiškai atvėsiąs, jį galima glaistyti. Grietinėlę užvirinkite, ištirpinkite joje sviestą ir tirpalą supilkite į smulkintą šokoladą. Palikite minutei, po to masę gerai išmaišykite. Apliekite ja pyragą. Leiskite glajui sustingti, vėliau papildomai atvėsinkite pyragą šaldytuve. Galima papuošti vasaros uogomis. Skanaus!
Šaltinis
Temos
feastofguiltypleasures.blogspot.com
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (3)