Silkė su bulvių, krapų ir garstyčių salotomis – skandinaviškas patiekalas, tik šiame recepte skonį paįvairina karis.

Produktai silkei:

100 ml vandens,
2 citrinų sultys,
100 ml baltojo vyno,
1 šaukštas baltųjų pipirų grūdelių,
2 lauro lapai,
1 šaukštas baltojo vyno acto,
1 šaukštelis druskos,
4 silkės filė po 100 g.

Produktai bulvių salotoms:

250 g virtų bulvių,
100 ml majonezo,
1 šaukštas šviežių smulkintų krapų,
1 šaukštas garstyčių grūdelių,
pusės citrinos sultys,
0,5 šaukštelio kario,
druskos ir šviežiai maltų juodųjų pipirų,
kelios šakelės šviežių krapų,
citrinos skiltelių.

Kaip gaminti:

Į puodą supilkite vandenį, supilkite citrinos sultis, baltąjį vyną, actą, suberkite pipirus, lauro lapus ir druską, užkaiskite ant silpnos ugnies. Kai užvirs, dar labiau primažinkite kaitrumą, sudėkite silkę ir virkite apie 12 min., arba kol išvirs.

Bulvių salotoms perpjaukite perpus išvirtas bulves, sudėkite į didelį dubenį. Kitame dubenyje sumaišykite majonezą, krapus, garstyčias, citrinos sultis, kario miltelius, druską ir šviežiai maltus juoduosius pipirus, šį užtepą uždėkite ant bulvių ir sumaišykite.

Išimkite iš puodo silkę, nuvarvinkite ir uždėkite ant bulvių. Papuoškite krapais ir citrinos skiltelėmis.

Skanaus!

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją