Nustatyta, kad A. Povetkinas vartojo dopingą – ruso priduotame teste rasta draudžiamo preparato ostarino, pranešė Pasaulio bokso tarybos (WBC) vadovas meksikietis Mauricio Sulaimanas.

Rusijos sportininkas įkliuvo tikrinamas Savanoriškos Antidopingo Asociacijos (VADA).

Iškart paskelbta, kad numatyta dvikova tarp A. Povetkino ir B. Stiverne'o gali vykti, bet jos rezultatas oficialiai nebus pripažintas. Netrukus pats haitietis oficialiai paskelbė, kad kovoti su A. Povetkinu atsisako, o pats rusas viešai atsiprašė savo sirgalių ir tvirtino, kad „daugiau tai nepasikartos“.

A. Povetkinas savo titulų kolekcijoje turi olimpinį, pasaulio ir Europos aukso medalius.

Per savo profesionalaus boksininko karjerą 188 cm ūgio rusas laimėjo 30 kovų ir pralaimėjo tik vieną, bet ir ją ne kam kitam, o Vladimirui Kličko.

Primename, kad tai – jau ne pirmas kartas, kai A. Povetkinas pagautas susitepęs. Šių metų pavasarį ruso dopingo testas taip pat buvo teigiamas ir dėl to neribotam laikui nukelta suplanuota dvikova dėl WBC sunkiasvorių čempiono diržo su 30-mečiu amerikiečiu Deontay Wilderiu.

Tiesa, A. Povetkinas vėliau išsisuko, nes buvo įrodyta, kad jo kraujyje rastą meldoniumą vartojo iki sausio 1 d., kai šis dar nebuvo uždraustas.

Šaltinis
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (126)