DĖMESIO! Balsavimas teksto apačioje

Nors visi kūrėjai prisideda prie technologijų pažangos, kai kurie prisideda labiau, pasiūlo įdomesnių ar sudėtingesnių sprendimų, kurie padeda pamatus greitesniam proveržiui. Dėl to, projekto „Aš - robotas“ tikslas – išrinkti geriausius iš geriausių.

Keturiose nominacijose pristatome įmones bei mokslo įstaigas, kurių darbas vertas pasaulinių arenų, kurie labiausiai prisideda prie technologijų skuodimo į priekį milžiniškais žingsniais.

Už geriausius balsuos profesionalų komisija. Taip pat balsuoti už labiausiai patikusius ir, jūsų nuomone, didžiausius įmonių bei universitetų sprendimus bei pasiekimus galėsite ir jūs. Pagrindiniame naujienų portale DELFI balsavimas vyks nuo gruodžio 21 d. iki gruodžio 29 d.

Galų gale, susumavus skaitytojų bei komisijos simpatijas, gruodžio 30-ą dieną iškilmingoje apdovanojimų ceremonijoje paskelbsime nugalėtojus.

Tiesa, vienos nominacijos - „Žvaigždės ir dulkės“ - skiriamos už išradingumą kūryboje, nugalėtojas bus išrinktas kiek kitokiu būdu. Kviečiame visas įmones, mokslininkus, studentus, moksleivius ir kitus žmones, kurie prisiliečia prie robotikos srities arba ja domisi, siūlyti kandidatus. Daugiausiai kartų pasiūlytas žmogų tituluosime pačiu išradingiausiu kūryboje.

Nominantai „Permainų vėjas“

Nominacijoje „Permainų vėjas“, už geriausią robotikos sprendimą versle, yra siūlomos šios įmonės.

„Kemek Engineering“ - už silicio plokštelių automatizuoto transportavimo sistemą, skirtą saulės elementų gamybos linijoms. Dėl šio sprendimo, tikimybė sulaužyti itin trapias baterijose naudojamas plokštelės tampa minimali. Taip saulės elementų gamyba tampa efektyvesnė ir pigesnė.

„Bendsai“ - už sukurtą robotą. Metalinių detalių lankstymo procesą automatizuojantis robotas ateityje pretenduoja pakeisti pusantro milijono metalo lankstymo staklių visame pasaulyje. Šis robotas leidžia efektyviau vykdyti gamybą, nes jis gali prisitaikyti ir prie didelių, ir prie mažų gamybos apimčių.

„Equinox Europe“ - už sukurtas robotizuotas sistemas, kurios sandėlyje be žmogaus įsikišimo sugeba nustatyti ir ištaisyti prekių paskirstymo klaidas.

Nominantai „Aušros robotai“

Bus renkamas ir geriausias įmonių sprendimas kuriant prototipus. Geriausiam robotikos prototipui įsteigta nominacija „Aušros robotai“. Šioje kategorijoje varžosi šios įmonės.

„Rubedo sistemos“ - už autonominių misijų valdymo sprendimą, kuris gali pakeisti įprastai žmogaus atliekamus darbus nuo žemės ūkio iki gynybos. Dirbtinio intelekto ir kompiuterinės regos technologijomis paremta sistema leidžia atlikti darbus, kurie žmogui fiziškai sunkūs, pavojingi arba nuobodūs.

„Neurotechnology“ - už sukurtą autonominį robotą, kuris gali pats generuoti aplinkos žemėlapį, juo naudodamasis savarankiškai nuvažiuoti į žmogaus nurodytą vietą, atpažinti objektus, juos pagriebti ir atvežti.

„Logistikos inovacijos“ - už sukurtą mobilųjį kioską, kuris gali, pavyzdžiui, jums sėdint parke ant suoliuko, atvežti jums sulčių ar užkandį.

Nominantai „Ateities sprendimai“

Nominaciją „Ateities sprendimai“ pretenduoja gauti mokslo įstaigos už robotikos proveržį moksle.

Tai - Vilniaus universitetas, už pasiekimus autonominės sistemos bei autonominių sistemų įrangos kūrime.

Vilniaus Gedimino technikos universitetas - už sukurtas robotines rankas, pakeičiančias žmogaus rankas pramonėje.

Kauno technologijos universitetas - už automatizuotus robotikos sprendimus gamyboje ir biochemijoje.

Kauno kolegija - už taikomuosius mokslinius tyrimus, prisidedančius prie robotų kūrimo.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (19)