Mugėje galima rasti daugybę dalykų, nuo rankų darbo aksesuarų iki ekologiškos dantų pastos ar cukraus neturinčių saldainių.

„Pasakė kolegė, kad vyksta tokia mugė. Dirbu netoliese, tai turėdama laisvą minutę nuėjau paieškoti dovanėlių artimiesiems, nes nieko neturėjau. Labai graži iniciatyva, labai smagu, kad žmonės pardavinėja pačių gamintus kūrinius.

O kas labiausiai nustebino, tai kainos. Nėra pigu, bet neslėpsiu, kad ėjau planuodama išleisti gerokai daugiau nei išleidau. O pripirkau visko, natūralaus medaus, kojinių, arbatų, šiaip niekučių“, – šypsosi mugėje sutikta Jolanta.

Prekybininkai neslepia, kad jie gali šioje mugėje savo prekes pasiūlyti pigiau, nes vieta suteikiama nemokamai.

„Dalyvaujame beveik visose mugėse, kuriose tik įmanoma, bet kai kurių mugių kaina yra beprotiška ir neadekvati, todėl jos atkrenta. O čia yra superinis dalykas, net jei nieko neparduočiau, sakyčiau, kad čia gera mugė vien dėl reklamos“, – sako Pavelas Nogtevas.

P. Nogtevas kartu su žmona įkūrė įmonę „PK studija“, kuri prekiauja aksesuarais vyrams – varlytėmis, kaklaraiščiais, apyrankėmis: „Iš esmės turime visus aksesuarus pasipuošti vyrams, bet tinka ir moterims.“

Pardavinėjamą produkciją šeima gamina patys, o jų siūlomų aksesuarų kainos svyruoja nuo 8 iki 35 eurų. Pasak P. Nogtevo, Kalėdų mugės idėją jis vertina labai teigiamai.

„Džiugu, kad bent kažkas jaunus verslininkus iškelia į aukštumas ir labai dėkui, kad nemokamai organizuoja tokią mugę tam, kad pakelti žmones, kurie kažką daro savo rankomis su meile ir nori iš to uždirbti kažkiek pinigų. Dabar mugė vyksta tik antrus metus, bet žmones jau žino apie ją. Manau, ateityje žmonės kovos, kad į ją patektų“, – juokiasi P. Nogtevas.

Anot pašnekovo, didžiausias mugių privalumas tas, kad žmonės gali patys pačiupinėti prekes prieš pirkdami ir įsitikinti jų kokybe.

Saldainiais be cukraus prekiaujanti Viktorija pritaria, kad ši Kalėdinė mugė – puiki galimybė smulkiesiems verslininkams pristatyti savo idėjas ir produktus.

„Pats didžiausias mūsų tikslas yra žinia visuomenei, kad mes tokie esame. Šiai dienai esame vieninteliai galintys pasiūlyti tokį platų pasirinkimą, turėti savo asortimente ne tik porą šokoladų ir kelis sausainius. Norime, kad žmonės žinotų, jog galima gyventi sveikiau, galima gyventi be cukraus ir turėti pilnavertį gyvenimą, mėgautis juo. Ir nereikia to bijoti, nes yra iš ko rinktis“, – sako Viktorija.

Pats paragavęs įmonės „Stevis“ saldainių galiu patvirtinti, kad atspėti, jog juose nėra cukraus – neįmanoma. O ir kainos nėra ženkliai didesnės, čia jos svyruoja nuo 2 iki 9 eurų.

Mugėje savo paties rašytą knygą visai šeimai „Tučių šeima gamtinėja“ už 8 eur. pardavinėjanti Andrė Balžekienė pasakoja, kad ši mugė skiriasi nuo visų kitų.
Kiekvienas gali būti didelis mugė

„Viena draugė, kuri čia yra buvusi, prekiavusi, pasakė, kad tikrai labai gera mugė. Mes tuo šiandien įsitikinome, nors dar pirma diena. Gera ji todėl, nes sutinki daug kitokių žmonių. Kitose mugėse visi sukasi savo rate. Jei kažkas užsiima dizainu, tai lanko dizaino muges. O čia įvairovė. Čia daug žmonių, kurių mes nepažįstam, todėl labai gera galimybė pabendrauti, susipažinti ir apie save papasakoti“, – sako A. Balžekienė.

Vos prieš keletą mėnesių savo veiklą vykdyti pradėjusi ir ant sienos kabinamus gyvųjų augalų paveikslus pardavinėjanti Rasa sako, kad tokios mugės ir iniciatyva „Kiekvienas gali būti didelis“, skatinanti smulkų verslą – itin sveikintinos.
Rasa Jaskelevičiūtė

„Išgirdau apie tai per draugus. Susidomėjau, nes savo paveikslus vadinu mūsų mažieji. Mūsų mažieji produktai. Ir kiekvienas gali būti didelis, man ir šitas gali būti didelis, – sako Rasa rodydama į savo paveikslą, – Gražus projektas, graži iniciatyva. Kadaise esu dirbusi didelėse bendrovėse ir man tas, kad dabar stovi ir tikrai esi mažiukas, visos idėjos yra tavo ir tu viską darai pats, tai yra graži ir reikalinga iniciatyva.“

Kabinamą gyvųjų augalų paveikslą mugėje galite įsigyti už maždaug 100 eur.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (49)