Iš 6 liko 2. Mama labai rūpestinga – išmokė visų taisyklių. Šiek tiek ūgtelėję kačiukai jau marširavo po skverelį paskui mamą ir linksmino Galvės krantinės kavinių terasų turistus. Maitino juos suvenyrų prekeiviai, pilies darbuotojai.

Orams atšalus mama katė niekur neišvedė kačiukų – įsikūrė savo pamėgtoje vietoje po krantinėje sudėtomis valtimis.

Žmonių pripratinti kačiukai kasdien kantriai laukia, kol ateis jų maitintojai. Kaip rūpestinga mama, katė leidžia pavalgyti pirmiausia jos mažyliams, kuriems dabar apie 5 mėn.

Intensyviai ieškojome prieglobsčio abiems mažiems kačiukams, nes pati mama katė prisiderino prie laukinio gyvenimo – tai prie kokio žvejo prisigretina, tai prie turizmo informacijos centro ateina pasišildyti.

O kačiukai niekur nepalieka mamos nustatytos erdvės. Vieną mažylį praėjusį savaitgalį jau priglaudė geros širdies žmonės. Liko vienas Pūkutis – tikras kaip pūkų kamuoliukas.
Palikome jį, o nauji šeimininkai paėmė trumpaplaukį kačiuką – bijojom, kad jis gali sušalti. Kačiukas labai gerai prisitaikė ir elgiasi pavyzdingai naujuose namuose.

Dabar likęs vienas Pūkis labai liūdi, o vienam ir šalta, nes mama katė dažniausiai visą dieną būna kur nors iškeliavusi. Lakti bėga į ežerą. Teko matyti vaizdą, kai buvo šiek tiek užšalęs pakrantėje ledas – negalėjo pramušti su mažomis letenėlėmis, buvo įkritęs ir į ledinį vandenį. Teko šildyti ir džiovinti.

Visas turizmo informacijos centro kolektyvas labai rūpinasi kačiuku – prinešėme kailių, bandėme kažkaip izoliuoti po valtimi, atnešėme indelių atsigerti ir maisteliui. Kačiukui vienam labai liūdna ir šalta. O ir valties savininkai nepatenkinti keturkojais gyventojais. Negalime jo priglausti, nes namuose jau turime ne po vieną augintinį. Kalbinome suvenyrų prekeivius – ta pati problema. Įstaigoje apgyvendinti taip pat negalime.

Kreipiamės į Jūs, geros sielos žmonės, gal kas norite savo artimajam padaryti tikrą kalėdinį stebuklą ir išgelbėti šio nuostabaus Pūkučio gyvybę?

Kačiukas gali praskaidrinti Jums nuotaiką būdamas ir gyvendamas bute. Matėme, kaip greitai adaptavosi naujoje aplinkoje ir tapo tik kambariniu katinėliu Pūkio broliukas.

Jei nuspręsite suteikti naują gyvenimą šiam nuostabiam kačiukui, kreipkitės į Trakų turizmo informacijos centrą tel. 8 528 51934, nes Pūkutis prisileidžia tik tuos kelis asmenis, kurie jį maitina.
Tikimės, kad šis Puikuolis Kalėdas sutiks jaukioje aplinkoje ir mylinčioje šeimoje.

Susisiekti galite: tel. 8 528 51934, el.p. Trakaitic@trakai.lt (adresas: Karaimų g. 41; mes dirbame kasdien – darbo dienomis 8-17 val., išeiginėmis 10-17 val.)