Eglutę įžiebė Jonavos rajono meras Mindaugas Sinkevičius, iškart po to dangų nutvieskė fejerverkai, šventėje jonaviečiai sutiko Kalėdų senį ir būrį nykštukų.

Eglutės gražinimui naudotos montažinės putos bei apie 1 tūkst. metrų LED girliandų, sukuriančių dar magiškesnį reginį. Šventinis, 13 metrų aukštį siekiantis medis iš tolėliau atrodo, lyg tviskantis brangakmenis.

Skaisčiai šviečiant saulei, ši eglė sukuria ypatingą šviesų žaismą, tad itin saulėtą dieną jį stebėti patartina su akiniais nuo saulės.

Netradicinė Kalėdų eglė Jonavoje

Šią eglutę sukūrė kaunietė menininkė Jolanta Šmidtienė, žinoma kaip ilgametė pagrindinės Kauno eglės Rotušės aikštėje puošėja. Anot jos, eglė išskirtinė ne tik savo sudėtinėmis dalimis, bet ir tuo, kad įspūdingiausiai atrodo ne naktį, o dieną.

Portalas „Kas vyksta Kaune“ pasiteiravo menininkės, kaip jai kilo idėja sukurti kalėdinę eglę iš tokių neįprastų daiktų – kaip kompaktinės plokštelės. Ji tikino, kad išskirtiniai sprendimai jai kyla natūraliai.

„Aš nuolat sugalvoju ką nors neįprasto, toks mano būdas. Eglės idėja kilo, kai namuose pastebėjau daugybę nereikalingų diskelių. Jonavos r. meras M. Sinkevičius pakvietė sukurti ką nors įdomaus jonaviškiams. Pasiūliau šį variantą, liepiau surinkti iš miestiečių nereikalingus diskelius, diskelių padovanojo viena įmonė, beliko eglę sukonstruoti“, – pasakojo J. Šmidtienė.

Eglės kūrėja pažymėjo, kad holograminis, veidrodinis eglutės atspindys, išskaido šviesą į daugybę vaivorykštės spalvų, tai sukuria kerintį vaizdą.

Kalėdų eglės kūrybinis procesas

„Jokios lemputės taip nesušvies, kaip ši. Jei skaisčiai šviečia saulė – eglutė atspindi kiekvieną spinduliuką, net saulės akinių prisireikia. Ši eglė – tarsi karalienė“, – kalbėjo J. Šmidtienė.

Pasak jos, naktį eglutė ne tokia švytinti, ją tuomet puošia LED lemputės ir prožektoriai, eglė tampa tarsi sidabrinė.

Eglutę kūrė apie dešimties žmonių komanda, klijavimo, formavimo darbai vyko du mėnesius.

Menininkės J. Šmidtienės pasiteiravome, ar galima ją tituluoti nuolatine neįprastų eglučių kūrėja, pašnekovė atsakė su humoru: „Sakyčiau, jau esu ligonis“, – šypsodamasi pokalbį baigė J. Šmidtienė.

Neatmetama tikimybė, kad tai ne paskutinė jos sukurta išskirtinė eglutė.

Daugiau informacijos galite rasti čia.