100 proc. tokių komentatorių, savaime suprantama, niekada už vairo nesėdėję, o tuo labiau nevairavę. Nes tik vairuotojai žino, kad yra tokie pėstieji, kurie jaučiasi nepažeidžiami. Kurie galvoja, kad automobilį slidžiame kelyje sustabdyti užtenka 1,5 sekundės. Kurie įsivaizduoja, kad tamsiai apsirengę bei bijantys, kad atšvaitai nesiderina su jų nepakartojamu stiliumi, yra puikiai matomi tamsoje ar darganoje.

Mes, vairuotojai, esame atidūs. Mes norime, kad jūs būtumėte saugūs, bet, mielieji, bent jau nebėkite per perėję lyg dalyvautumėte olimpiniame sprinto bėgime. O tam neskirtose vietose išvis nebėgiokite.
Mielieji, mes irgi turime šeimas. Mes nenorime kasdien jūsų sapnuoti košmaruose iki gyvenimo pabaigos. Mes nenorime be kaltės būti kalti ir netekti galimybės auginti savo vaikų vien dėl to, kad jūs negalite skirti 2 sekundžių tam, kad įsitikintumėte esą saugūs.

Gerbkime vieni kitus, kad visi saugiai pasiektume namus šiandien, rytoj, per šventes ir dar daug daug dienų, mėnesių, metų ateityje. Mes ne priešai, mes sąjungininkai. Tad linkiu visiems sulaukti gražių bei pagarbių šeimos švenčių be incidentų, be nelaimių ir be skaudžių netikėtumų.

Būkite saugūs ir laimingi bei leiskite būti laimingais ir kitiems!

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Norite pasidalyti savo mintimis? Rašykite mums el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Nuomonė“.