Darbo ieškau nuo rugpjūčio mėnesio, nes manau, kad mano kvalifikacija ir darbo patirtis leidžia dirbti kvalifikuotą darbą. Laikau save gera ir perspektyvia darbuotoja. CV išsiunčiau į daug įmonių ir, atrodo, su savo kvalifikacija pataikiau, bet pakvietimų į pokalbius dėl darbo sulaukiau dviejų. Deja, dėl tam tikrų priežasčių negalėjau pradėti dirbti tuoj pat. Tikiuosi, kad tai buvo priežastis manęs nepriimti į darbą, o ne todėl, kad esu moteris.

Lietuvoje darbdaviai skundžiasi, kad trūksta specialistų, bet aš manau, kad tai nesąmonė. Pirmas dalykas – mokėkite ne minimalią algą, antras dalykas, nebijokite priimti moterų, kurios dažnai vyrus lenkia visa galva.

Nustokite diskriminuoti jas ir galvoti, kad moteris – tai tik buhalterė, mokytoja, seselė, pardavėja ar šiaip tinka tik namie sėdėti ir vaikus auginti. Be to, nesuprantu, kaip iš popierėlio galima nuspręsti, ką tas žmogus sugeba. Jeigu turi panašios darbo patirties, tai kodėl nekviečia į pokalbį?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Klausiame Jūsų – ar Jums sudėtinga šiuo metu Lietuvoje rasti darbą, kokių atlyginimo pasiūlymų paprastai sulaukiate? Ką patartumėte ieškantiems darbo? Kviečiame mintimis pasidalyti ir darbdavius – ar Jums paprasta rasti kvalifikuotą darbuotoją, su kokiomis bėdomis susiduriate ieškodami naujo darbuotojo? Rašykite el.p. pilieciai@delfi.lt su prierašu „Darbas“.