Reikia pripažinti, kad katės iš tiesų yra interneto karalienės. Taip gerai pavykęs projektas įkvėpė ir kitoms fotosesijoms, kuriose fotografas ant stiklo kėlė šunis, triušius ir netgi arklius.

Fotografuoti kates iš apačios Andrius sugalvojo internete pamatęs žmonių nuotraukas. Auginantys šiuos gyvūnus žino, kad katės labai mėgsta užsikabaroti ant lentynų, kartais - karnizų, o stalas yra visiškai įprasta laipiojimo vieta. Būtent turintis stiklinius stalus jau ne kartą yra talpinę nuotraukas, kaip mielieji augintiniai atrodo iš apačios.

Kai su drauge A. Burba nutarė aplankyti kačių parodą, prisiminė seniai brandintą idėją. Paroda buvo atsakymas į neraminusį klausimą: „Iš kur reikės gauti tiek kačių“. Iki šiol Andrius dėkingas parodos organizatoriams, kurie, išgirdę apie idėją būtent taip fotografuoti kates, mielai leido jam atvykti su savo aparatūra ir imtis darbo.

Parodoje teko kiekvienam parodos dalyviui paaiškinti, ką jis ketina daryti. Buvo tokių kurie idėjos nesuprato. Tačiau po viso renginio A. Burba savo fotoaparate turėjo apie 3000 nuotraukų su 50 skirtingų kačių. Kitą dieną nuotraukas jis patalpino į internetą ir... Visai apie tai pamiršo. Jis net nesitikėjo, kad paprastos nuotraukos gali taip greitai apskrieti visą pasaulį. Visą savaitę jis gavo laiškus, pagyrimus ir prašymus leisti patalpinti kačių nuotraukas savo svetainėse. Apie jį rašė JAV, Brazilijos, Jungtinės Karalystės, Lenkijos, Latvijos ir kitų šalių spauda. Viena Vokietijos kompanija pasiūlė išleisti knygą. Šiuo metu ji jau yra prekyboje, tačiau ją galima įsigyti tik Vokietijoje.

Sulaukęs tiek susidomėjimo, fotografas nusprendė nufotografuoti šunis. Kadangi šunys yra didesni gyvūnai nei katės, reikėjo pasirūpinti storesniu stiklu. Stiklas keliavo net į Marijampolę, kur buvo pritaisytos specialios kojos. Kol vyko storesnio stiklo gamyba, Andrius savo socialinio tinklo Facebook paskyroje paskelbė, kad savo studijoje laukia visų, auginančių mažų veislių šuniukus. Norinčių atsirado labai daug. Nufotografavęs mažus šuniukus ir gavęs reikiamo storio stiklą, kitą dalį šuniukų A. Burba nufotografavo šunų parodoje. Kadangi laukia ir antroji knyga apie šunis, Andrius kol kas negali pasidalinti visomis nuotraukomis. Ta pati leidykla iš Vokietijos ketina antrąją knygą išleisti kitais metais.

Vienoje laidoje, kurioje pasakojo apie savo projektą, A. Burba „prisišnekėjo“. Jis užsiminė, kad jam pačiam būtų labai smalsu pamatyti, kaip iš apačios atrodo arklys. Nusprendęs visą dėmesį skirti savo naujam projektui, kurį pavadino „Underlook“, jis netgi išėjo iš darbo.

Pasiruošimas arklių fotosesijai iš apačios truko net du mėnesius. Teko apgalvoti pačias smulkiausias detales. Reikėjo surasti arklius, užsakyti ypatingai storą stiklą, iškasti duobę, pagaminti dėžę, iš kurios būtų fotografuojama. Jis kreipėsi net į inžinierius, kurie patarė, kaip viską įgyvendinti, kokias dėžės montuoti, kaip pastatyti konstrukcijas fonui. Teko pasidomėti ir arklių charakteristika. Juk ne kiekvienas arklys toks paklusnus ir drąsus, kad liptų ant stiklo ir ramiai stovėtų. Iškilo dar viena rimta problema – pasagos. Juk su geležiniais apkaustais užlipęs ant stiklo arklys gali jį sudaužyti.

Buvo nuspręsta pirkti batukus. Pasirodo, niekas negamina batų arkliams. Andrius kreipėsi į žmones, susirado batų meistrus, kurie specialiai pagal užsakymą siuvo odinius apavus. Vien batai kainavo apie 150 eurų. Šios fotosesijos metu buvo nufotografuoti keturi arkliai ir tik du iš jų pavyko taip, kaip ir tikėtasi. Todėl laukia ir antroji fotosesija, kai bus geresni orai.

Smalsumo vedinas Andrius nusprendė nufotografuoti triušiukus. Po tokios sudėtingos arklių fotosesijos triušiukai buvo tikras palengvėjimas. Šį kartą Andrius nusprendė padaryti spalvotą foną. Fotosesija pavyko labai žaisminga, tačiau paaiškėjo iki tol nežinomas faktas – triušiai nemoka pažiūrėti žemyn.

Idėjai vis labiau sklindant internete, su Andriumi susisiekia žmonės, kurie siūlo nufotografuoti savo augintinius. Štai vienas pažįstamas prasitarė, kad augina barzdotą drakoną (driežą). Taip gimė idėja trečiąją knygą kurti iš smulkių gyvūnų: triušių, pelių, gyvačių, driežų.

Šiuo metu A. Burba planuoja dar vieną fotosesiją, kurios metu ketina iš apačios fotografuoti ožkas. Jis išgirdo, kad Marijampolėje vienas ūkininkas augina net 50 šių gyvūnų, todėl visai netrukus mielos žolėdės taps interneto žvaigždėmis.

„Kai fotografuoju iš apačios, man visada dreba rankos. Niekada nežinau, kas gausis. Turbūt tas labiausiai ir žavi“,- sako fotografas ir prasitaria, kad turi svajonę nuvykti į Maskvą ir ten nufotografuoti 12 Bengalijos tigrų.