Ir matėme nemažai Holivudo filmų, gąsdinančių mus robotais, kurie pažeidžia pirmąjį dėsnį ir pradeda kovoti su žmonija. Realybėje to bijoti neverta - šiame reportažų ir tiesioginių laidų cikle norime jums pristatyti galimybes, kurias mūsų šalies verslui, universitetams ir visuomenei suteikia robotikos plėtra.

„Aš, robotas“ parodys, kokius robotus konstruoja Lietuvos robotikos mokyklos, moksleiviai varžysis tarpusavyje vykdydami įdomias užduotis. Susipažinsime su robotais, kurie padeda mūsų pramonės įmonėms, o verslininkai išsakys tolimesnius pageidavimus robotikos plėtrai, kuriuos aptarsime debatuose su akademine bendruomene. Pažvelgsime į tai, kaip sekasi kurti robotus mūsų artimiausiems kaimynams latviams ir estams.

Savo užduotis gaus ir kitokių robotų – bepiločių arba dronų – kūrėjai. Ar pavyks jiems per trumpą laiką ne tik nufilmuoti gražiausią video reportažą iš žiemiškos Lietuvos padangių, bet ir išvengti projekto autorių kabliukų.

Projekto „vinis“ – labiausiai robotikai nusipelniusių Lietuvos įmonių, universitetų ir asmenybių nominavimas ir apdovanojimas finalinėje „Aš, robotas“ laidoje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją