Kadangi mokytojui neskiriamos jokios mokymo priemonės, apsirūpinti popieriumi, piešimo ir rašymo priemonėmis privalome patys. O ką kalbėti apie pasiruošimą pamokai? Namuose kelis vakarus ruošiesi interaktyviai pamokai, ir ją gali parodyti tik per vieną pamoką vienai klasei. Kitoms klasėms viską ruoši iš naujo. Todėl tenka tobulėti savo laisvalaikiu ir savo sąskaita. Labai apmaudu, kad mokytojas, kuris ugdo jaunąją kartą, uždirba centus.

„Į rankas“ gaunu 531 eurą. Apmokėjus komunalinius ir kitus mokesčius, išlaidas automobiliui, lieka 248 eurai. Likę pinigėliai panaudojami sumokėti už darželį, maistą, net drabužiams pinigų pritrūksta. Apie pramogas net nesvajojame.

Dabar išėjau antro vaiko priežiūros atostogų. Situacija – tragikomiška, dviem vaikams išlaikyti vos pakanka mano išmokos. Gerai, kad vyras dirba, gyvenam „į minusą“. Nejaugi valstybė ir toliau nekreips dėmesio į tokias opias problemas kaip mokytojų atlyginimas, vaiko priežiūros išmokos?

Kodėl normalus mokytojas turėtų nuolat taupyti savo sąskaita, kai valdininkai kanceliarinėms reikmėms išleidžia daugiau nei mūsų mėnesinis atlyginimas?

DELFI už šio rašinio turinį neatsako, nes tai yra subjektyvi skaitytojo nuomonė!

Mokytojai, klausiame Jūsų – koks, jūsų manymu, atlyginimas turėtų būti mokamas už darbą mokykloje, kiek gaunate dabar? Ar jaučiatės tinkamai įvertinti? Kokios yra sunkiausios ir maloniausios jūsų darbo pusės? Pasidalykite mintimis el. paštu pilieciai@delfi.lt su prierašu „Mokytojas“!