Kreipdamasis į teismą S. Jasaitis nurodė, kad šiuo metu yra bedarbis (tiesa, netrukus po tokio jo pareiškimo, buvo paskelbta, kad jau pasirašė sutartį su kitu Italijos klubu), jo žmona O. Pikul-Jasaitienė taip pat niekur nedirba, todėl jis vienas privalo išlaikyti savo du vaikus. O galimybės – ribotos.

Dar prieš trejus metus teismas yra nurodęs, kad sūnaus, kurį augina V. Jasaitienė, tėvas privalo kas mėnesį skirti po 1 300 eurų. Krepšininkas šią sumą mokėjo, bet dabar – esą negali, nes ne tik sumažėjo jo atlyginimas, bet ir šeimoje gimė dar vienas vaikas.

Krepšininkas teigė, kad suma turi būti sumažinta, be to, jis suabejojo, ar visos lėšos, kurias perveda į buvusios sutuoktinės sąskaitą banke, yra skiriamos vaikui. Jis panoro, kad būtų pateikti visi kasos kvitai, kuriais patvirtinami pinigų išleidimai vaiko poreikiams. Ir už visus trejus metus – nuo to laiko, kai įsiteisėjo teismo sprendimas dėl lėšų priteisimo vaiko išlaikymui.

Savo ruožtu V. Jasaitienė nesutiko, kad būtų skiriama mažiau pinigų jos nepilnamečio sūnaus išlaikymui.

Trečiadienio popietę Vilniaus miesto apylinkės teisme nuskambėjo teismo sprendimas. Simas Jasaitis privalės mokėti tokias pačias pinigų sumas, kaip ir buvo numatyta anksčiau, tai DELFI patvirtino Vilniaus miesto apylinkės teismo atstovė Rūta Trimailovienė.

„Ieškinys atmestas. Teismas įvertino visas byloje numatytas aplinkybes ir padarė išvadą, jog ieškovas neįrodė esminio savo finansinės padėties pablogėjimo arba nepilnamečio asmens poreikių sumažėjimo. Todėl nėra pagrindo sumažinti išmokas“, – DELFI kalbėjo R. Trimailovienė.

Teismas vaikui skiriamų sumų nesumažino, tad kaip įprasta, S. Jasaitis kas mėnesį savo sūnui turės skirti po 1 300 eurų.

Vaidą gynė jos mama: vaikui reikia ne tik dėmesio, bet ir žaislų

„Jaučiuosi kaip nusikaltėlė – susilaikiau tiek dėmesio“, – po pirmojo teismo posėdžio stebėjosi V. Klizaitė-Jasaitienė. Viena sūnų auginanti buvusi grožio konkursų nugalėtoja nenorėjo kalbėti apie buvusio sutuoktinio inicijuotą procesą dėl išlaikymo dydžio savo vaikui sumažinimo.

Pati V. Jasaitienė teisinosi, kad asmeniškai negali skirti daug lėšų sūnui – per mėnesį negauna nė 300 Eur. O tai tik esą dar labiau siutina S. Jasaitį – jis mano, kad tokio pačio dydžio suma prie vaiko išlaikymo turi prisidėti ir motina.

Vis dėlto, DELFI žiniomis, V. Jasaitienė nėra linkusi nusileisti buvusiam sutuoktiniui ir teismui nurodė, kad ne viskas, ką kalba S. Jasaitis, yra tiesa – ne jis vienas, bet ir O. Pikul-Jasaitienė išlaiko naująją šeimą. Vienas įrodymų – įvairūs straipsniai žiniasklaidoje, kur „Naujųjų pupyčių“ atlikėja teigia, kad grįžta į muzikinę sceną, be to, ji pati „Instagrame“ buvo paviešinusi ne vieną nuotrauką iš koncerto.

V. Jasaitienės motina teigė, kad S. Jasaitis neskiria dėmesio savo sūnui. „Aš nesuprantu, kaip jis gali nesirūpinti savo sūnumi, juk jam labai trūksta tėvo. Vaikui reikia ne tik dėmesio, bet ir žaislų – nuo mažens pripratino jį prie brangių daiktų, kaip dabar vaikui pasakyti, kad tėvas juo nesirūpina? Vaikas sako, kad nori sušių, juk tėvas jį pripratino prie tokio maisto“, – teigė moteris.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
DELFI
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (438)