Kad galėčiau paskui ramia sąžine valgyti desertą. Cha cha cha...

PRODUKTAI:

8 vištos sparneliai
1 šaukštas su kaupu kukurūzų krakmolo
1 nubrauktas šaukštelis maltos paprikos
1/4 šaukštelio (arba pagal skonį) maltos aštrios paprikos
1/4 šaukštelio (arba pagal skonį) šviežiai maltų juodųjų pipirų
1/2 šaukštelio druskos
šiek tiek aliejaus

Jei norite, garnyrui:

svogūno
bulvių

GAMINIMO EIGA:

Kol ruoši sparnelius, įjunk orkaitę ir kaitink iki 200 ºC.

Vištos sparnelius nuplauk, nusausink ir supjaustyk į tris dalis – per sulenkimus. Visuose receptuose, kuriuos skaičiau, rašė, kad sparnelio galiuką (vadinamą šoninį sąnarį) reikia išmesti, nes ten beveik nėra mėsos. Bet aš visada palieku.. Nes man tai skaniausia dalis.

Sparnelius sudėk į gilesnį indą, užpilk šlakelį aliejaus ir išmaišyk. Aliejaus nereikia daug, tik tam, kad šiek tiek sudrėgtų.

Į nedidelį indelį suberk kukurūzų krakmolą kartu su visais prieskoniais ir išmaišyk.

Vištos sparnelius sudėk į maišelį, suberk krakmolo ir prieskonių mišinį, užrišk ir gerai pakratyk, kad sparneliai apsivoliotų.

Apvoliotus sparnelius sudėk į kepimo skardą. Aš skardą iškloju kepimo popieriumi, kad paskui būtų mažiau vargo su valymu.

Jei darysi ir garnyrą, į skardą sudėk nuluptus ir skiltelėmis pjaustytus svogūnus ir į foliją įvyniotas bulves.

Kepk karštoje apie 30 minučių ir apversk sparnelius ir dar kepk pusvalandį ar tiek kol sparneliai bus gražiai apskrudę.

PATARIMAS: Kartais pasitaiko, kad mėsa jau paruošta, tačiau bulvės vis dar kietos. Kad taip nenutiktų, nuplauk jas ir gerai nušluostyk ir kelioms minutėms pakaitink mikrobangų krosnelėje. Taip bulvės šiek tiek suminkštės, o orkaitėje baigs pilnai iškepti.