J. Šmidtienė pasakoja, kad eglutės karuselė sustojo neatlaikiusi milžiniško žmonių srauto. Ant besisukančios platformos vienu metu gali stovėti apie 100 žmonių, o per įžiebimo šventę jų sulipo bene 500, todėl sulūžo konstrukciją sukantis ratukas.

„Šiaip ji veikia ir dabar, bet kai per daug žmonių užlipa, tada prasisuka ratukas. Šiuo metu eglutė sukasi, kai sulipa ne daugiau nei 50 žmonių“, – sako J. Šmidtienė.

Pasak eglutės kūrėjos, dabar laukiama naujo specialaus guminio ratuko, kuris šiuo metu keliauja iš Šveicarijos. Jis turėtų pasiekti Kauną jau artimiausiomis dienomis ir planuojama jį sumontuoti vėliausiai ketvirtadienį, o savaitgalį eglutė – karuselė vėl suksis pilnu pajėgumu.

DELFI jau anksčiau rašė, kad šįmet Kauno eglė vėl išskirtinė: jos apačia pavirto besisukančia karusele, ant kurios kiekvienas gali pasisupti, karuselė veikia ištisą parą, supimuisi įrengta 12 dailių arklių.

Tikimasi, kad kauniečiai ir miesto svečiai patys susitars kam ir kiek laiko suptis bei keblumų dėl to nekils. Vienas sukimosi seansas vykta dvidešimt minučių, ant ypatingojo įsimylėjėlių arkliuko tilps du žmonės. Ant pakylos pastatyti suoliukai, prisėdus čia galima išgerti arbatos. Iš viso ant judančios konstrukcijos telpa daugiau kaip 100 žmonių.

Konstrukcija papuošta žaisminga kompozicija iš kėdutės, staliuko, mažų sūpynių, arkliukų, pianino, dviratuko bei kitų dekoracijų. Karuselė išsiskiria veidrodiniu atspindžiu, sukuriančiu išskirtinį eglės efektą.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (120)