Po pasaulį keliaujanti pensininkė

89-erių rusė pensininkė Elena Mikhailovna gyvena Sibire, Krasnojarsko mieste. Tačiau ji nėra tipinė senolė. Senyvo amžiaus moteriškė išgarsėjo dėl savo aktyvaus gyvenimo būdo – ji jau aplankė kelias Europos ir Azijos šalis.

Senolė Elena sako, kad nepaisant rimtų sveikatos problemų ji verčiau nori pamatyti pasaulį nei likti namie.

„Mano pirmoji kelionė į užsienį buvo sulaukus 40-ies. Nuvykau į Lenkiją. Po to – į Prahą ir Vokietiją. Tačiau pastaruosius 5-erius metus aš vykdavau į Karlovy Vary: ten labai puikios gydančios procedūros. Paskui vėl buvau nuvykusi į Vokietiją, o po to keliavau į Turkiją“, - pasakoja pensininkė.

Senolei idėją keliauti pasiūlė jos draugai, moteriai suėjus 83-ejiems metams. „Kodėl sėdi namuose? - paklausė jie. - Aš pamaniau, kad tokio amžiaus manęs net neįleis į svečią šalį. Tačiau mano draugai vis vien išsiuntė mane į kelionių agentūrą. Tad aš nuėjau. Man greitai padarė pasą. Tuomet išsileidau į kelionę į Karlovy Vary.“

Elena atskleidė, kad į užsienį išsiruošia dukart per metus.

Senolė taip pat prisiminė savo kelionę į Vietnamą. Ji pasakojo, jog viešbutyje niekas nekalbėjo rusiškai, tačiau ji sugebėjo susikalbėti, mat kelionėje sutiko kitą rusę, kuri sutiko pavertėjauti. Pensininkė egzotiškoje šalyje mėgavosi pasiplaukiojimu jūroje ir skanavo vietinės virtuvės gėrybes.

Darbą rado nuobodžiaujantis senolis

Tačiau savo aktyvumu stebina ne tik rusė Elena. Kitas pavyzdys – 89-erių britas Joe Bartley. Jis vietiniame laikraštyje patalpino skelbimą, kuriame teigia ieškantis darbo bare arba restorane.
[Senolio skelbimas] Senolio skelbimas

Buvęs karys Joe, gyvenantis Devono grafystėje, išgarsėjo viso pasaulio žiniasklaidoje po to, kai vietiniame laikraštyje pasiskelbė mirštantis iš nuobodulio ir ieškantis darbo.

BBC šiandien pranešė, jog vyras jau rado darbą Paignton pajūrio miestelyje įsikūrusiame restorane-bare „Cantina“. Šios maitinimo įstaigos atstovė žurnalistams sakė: „Nedaug žmonių yra tokie aktyvūs, o jau nekalbant, 89-erių metų amžiaus, todėl negalėjome jo paleisti.“

Vyras naująjį darbą pradės jau šį sekmadienį. Jis valys stalus ir pagelbės kitiems restorano-baro darbuotojams.

Pensininkas Joe tapo vienišu prieš pora metų, mirus jo žmonai. Vyras savo gyvenimą apibūdino kaip „kalėjimą vienutėje“.