Kongreso, kuriame dalyvavo ir Tarptautinio olimpinio komiteto (TOK) prezidentas Thomas Bachas, metu dar vienai kadencijai buvo perrinktas nuo 1993 metų UIPM prezidento pareigas einantis vokietis Klausas Schormannas.

Rinkimuose skambėjo ir lietuvių - karjeras baigusių olimpinių prizininkų Andrejaus Zadneprovskio ir Edvino Krungolco - pavardės. Lietuvos šiuolaikinės penkiakovės federacijos viceprezidentas Andrejus Zadneprovskis dar vienai kadencijai buvo išrinktas į 21 narį turinčią UIPM Vykdomąją tarybą, kuri priima visus svarbiausius sprendimus.

Tuo metu tarptautinės kategorijos teisėjas Edvinas Krungolcas pelnė vietą UIPM Techniniame komitete. Narystė Techniniame komitete yra ypatingas įvertinimas, nes tik jo nariai būna deleguojami į tarptautines varžybas kaip techniniai delegatai.

Kongreso metu buvo išrinkti 6 komiteto nariai. Be lietuvio jais tapo italas Carlo Passiatore, rusas Dmitrijus Menšikovas, korėjietis Dongkookas Changas, vokietis Bernhardas Petruschinskis ir amerikietis Johnas Moreau. Į komitetą pretendavo 12 asmenų, o E. Krungolcas pagal surinktus balsus (28) užėmė 5-ą vietą.

Dar 6 komiteto narius išrinks UIPM Vykdomoji taryba.

Kongreso metu taip pat buvo priimtas vienas itin svarbus taisyklių pakeitimas, kuris bus naudingas lėčiau plaukiantiems sportininkams. Nuo šiol plaukimo varžybose viena sekundė bus vertinama ne 3 taškais, o tik 2.

Taip pat buvo pakoreguotos taisyklės pilietybes keičiantiems sportininkams. Nuo šiol UIPM rengiamose tarptautinėse varžybose pilietybę pakeitę sportininkai su naujos šalies vėliava galės dalyvauti tik praėjus dvejiems metams po paskutinio starto už senąją tėvynę, o olimpinėse žaidynėse - trejiems.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)