„Niekad negalvojau, kad galiu taip jaudintis. Sunku buvo net šypseną išspausti – drebėjau“, – po iškilmingos lietuviško futbolo sezono uždarymo ceremonijos Vilniuje prisipažino F. Černychas.

Svarbiausia, kad stadionuose puolėjo jokia scenos baimė šiemet nekamavo.

Žaisdamas rinktinėje, jos kapitonas per kalendorinius metus pasižymėjo 5 įvarčiais ir 1 rezultatyviu perdavimu. Ne prasčiau sekasi ir Balstogės „Jagiellonia“ gretose: antrą vietą Lenkijos „Ekstraklasa“ pirmenybėse užimančiam klubui F. Černychas šiame sezone jau pelnė 7 įvarčius ir atliko 2 rezultatyvius perdavimus.

„Šis prizas – ne mano, o visos komandos nuopelnas. Tiek draugų rinktinėje, tiek klube“, – kuklinosi laureatas.

F. Černychas dabar yra vienintelis karjerą tęsiantis futbolininkas rezultatyviausių visų laikų Lietuvos rinktinės atstovų dešimtuke. Aštuonis įvarčius savo sąskaitoje turinčiam ir penktą vietą užimančiam snaiperiui realu taikytis ir į sąrašo lyderio Tomo Danilevičiaus (19 įvarčių) pozicijas – jei tik nekamuos traumos, o rinktinė žais rezultatyviai. Bet pats F. Černychas tvirtina apie tai visai nemąstantis.

„Jokiu būdu. Išeinu į aikštę kovoti, o ne rekordų gerinti. Džiaugčiausi lygiai taip pat, jei įvarčius vietoje manęs muštų kas nors kitas“, – patikino žaidėjas, galintis rungtyniauti tiek atakos smaigalyje, tiek krašte.

Nors DELFI portale vykusį futbolo aistruolių balsavimą jis laimėjo milžiniška persvara, kaimyninėje Lenkijoje Lietuvos rinktinės kapitono žaidimas rezonanso nekelia.

Paties F. Černycho žodžiais, po sėkmingo rudens dar neužgriuvo nei žiniasklaidos dėmesys, nei kitų klubų pasiūlymai.

„Kol kas jokių pasiūlymų nebuvo. Gal artėjant žiemos perėjimų „langui“ jų ir atsiras, bet kol kas esu susikoncentravęs ties Lenkijos čempionatu“, – sakė futbolininkas, kurio sutartis su „Jagiellonia“ galios dar pusantro sezono.

Lengvatų dėl geriausio Lietuvos futbolininko titulo F. Černychui nesuteikė ir ekipos treneris Michalas Probierzas.

Pirmadienį atvykęs į apdovanojimų iškilmes, kitą dieną puolėjas jau paryčiais keliaus atgal į Balstogę, kad suspėtų į komandos pratybas.

„Laukia sunkios rungtynės su Poznanės „Lech“, todėl turiu būti treniruotėse“, – patvirtino F. Černychas.

Primename, kad Maskvoje (Rusija) gimęs, bet Vilniuje užaugęs futbolininkas rinkimuose gavo 3281 balsą ir smarkiai aplenkė artimiausią persekiotoją – šiemet rinktinės vartuose įsitvirtinusį Ernestą Šetkų. 31-erių „ADO Den Haag“ (Olandija) klubo atstovas pelnė 755 balsus. Trečią vietą užėmė 25-erių „Bochum“ (Vokietija) saugas Arvydas Novikovas (514 balsų).

Geriausio Lietuvos futbolininko rinkimai
Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama Delfi paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti Delfi kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (5)