Pirmose tarpusavio rungtynėse sekmadienį „Energija“ po atkaklios ir kietos kovos varžovams nusileido rezultatu 4:7.

Tiek pirmose, tiek antrose rungtynėse nebuvo išvengta muštynių. Šį kartą į jas įsivėlė Karolis Kubilius, kuris gerokai aplamdė Konstantiną Čugunkovą.

Abi komandos rungtynių pradžioje nekėlė rimtesnės grėsmės varžovų vartams. Kėlinio viduryje į greitą ataką išskubėjo Aimas Fiščevas, kurio du smūgius iš eilės atrėmė „Gomelio“ vartininkas, tačiau prie varžovų vartų taip pat atskubėjęs Deividas Kazlauskas (10:40, A. Fiščevas ir Edvinas Boroška rez. perdav.) įmušė pirmą „Energijos“ įvartį (1:0).

Žaidimo skonį pajutę „Energijos“ ledo ritulininkai netrukus vėl džiaugėsi. „Gomelio“ ekipa suklydo savo zonoje, o Ilja Četvertakas atliko idealų perdavimą Povilui Vereniui (12:10), kuris šeimininkų persvarą padidino iki dviejų įvarčių (2:0).

Kėlinio pabaigoje aistruolius iš vietų pakėlė trečias „Energijos“ įvartis (3:0), kurį po grūsties prie varžovų vartų pelnė A. Bendžius (18:47).

Antras kėlinys prasidėjo „Energijos“ baudos minutėmis. Vienu metu ant nubaustųjų žaidėjų suolelio sėdo Rolandas Aliukonis ir A. Bendžius, tačiau trise prieš penkis likę elektrėniečiai sėkmingai apgynė savo vartus.

Visgi kėlinio viduryje „Gomelio“ ekipai pagaliau pavyko pralaužti „Energijos“ gynybą, kai netikėtą perdavimą gavęs Antonas Točilkinas (29:51) įmušė ritulį į nesaugomą vartų plotą ie sumažino svečių deficitą (1:3).

Netrukus „Gomelio“ ekipa turėjo puikią progą dar labiau priartėti prie svečių, kuomet „Energijos“ vartininkas Simas Baltrūnas prasižengė prieš varžovų žaidėją ir buvo skirtas baudinys. Tačiau pats pražangą užsidirbęs vartininkas, pats ją ir ištaisė atlaikydamas varžovų baudos smūgį.

Vėliau „Energija“ turėjo net kelias puikias progas greitame puolime pelnyti įvarčius, tačiau elektrėniečiams vis pritrūkdavo sėkmės baigiant atakas.

Į nokdauną varžovus „Energija“ pasiuntė pačioje trečio kėlinio pradžioje, kai I. Četvertakas (40:06) vos per 6 sekundes nuo kėlinio pradžios įmušė ketvirtą šeimininkų įvartį ir padidino pranašumą iki trijų įvarčių (4:1).

Rungtynių pabaigoje „Gomelio“ ekipa pakeitė vartininką šeštu aikštės žaidėju, tačiau nesurengė nei vienos pavojingos atakos, o ritulį perėmęs E. Boroška (59:18) pasiuntė jį į tuščius vartus (5:1).

Šiose rungtynėse „Energijai“ negalėjo padėti Vytautas Jagelavičius, kuris yra nubaustas dvejų rungtynių diskvalifikacija už praėjusiame mače atliktą neleistiną veiksmą prieš varžovą.

Elektrėniečiams taip pat nepadėjo ir traumuotas pagrindinis vartų sargas Elvinas Karla, kurį pakeitė iš „Rokiškio“ komandos pasiskolintas Simas Baltrūnas.

„Energija“ per 20 šio sezono rungtynių yra iškovojusi 10 pergalių ir patyrusi 10 pralaimėjimų bei su 27 taškais užima aštuntą vietą.

Tuo metu „Gomel“ ekipa per 22 susitikimus iškovojo 11 pergalių ir su 34 taškais užima septintą poziciją.

Artimiausios rungtynės „Energijos“ laukia jau šį trečiadienį Lietuvos čempionate su „Rokiškio“ ekipa. Baltarusijos lygoje Elektrėnų klubas gruodžio 4-ą ir 5-ą dienomis svečiuose žais su Soligorsko „Šachtior“ komanda.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (2)