Lietuvos čempionė „Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ ekipa 1:3 (25:21, 21:25, 19:25, 15:25) pralaimėjo „Rakvere“ ekipai. 19 taškų vilniečiams pelnė Artūras Vasiljevas, 14 – Robertas Juchnevičius. Estijos klube nesulaikomai žaidė Siimas Polluaaras su 26 taškais.

Vilniaus ekipos treneris Vasilijus Burakinskis prisipažino, kad jo auklėtiniai neturėjo priešnuodžių varžovų lyderiams.

„Pirmąjį setą laimėjome, nes apčiuopėme varžovų silpnas vietas ir pavyko tuo pasinaudoti. Mes išmušėme juos iš vėžių – sulėtinome žaidimą, atitraukėme nuo tinklo. Estai padarė keletą klaidų, o mes sėkmingai kontratakavome. Antrajame sete jie savo silpnąsias vietas pašalino, įleido du naujus žaidėjus, kurie susitvarkė su priėmimais. Tai leido jiems žaisti greitą žaidimą, kuriam mes dar nesame pasiruošę. Jų krašto žaidėjas Siimas Polluaaras gavo progą atakuoti net 33 kartus, o iš jų net 24 smūgiai buvo tikslūs. Jam gerai talkino Tanelis Uuskula, kurio tikslių atakų procentas siekė virš 60 proc. Mūsų priėmimo ir padavimo santykis varžovams neprilygo“, – aiškino V. Burakinskis.

Vilniaus komandos vadovas pasidžiaugė Artūro Vasiljevo žaidimu, bet atskleidė, kurioje pozicijoje vilniečiams trūksta jėgos.

„Rungtynės buvo labai sėkmingos A. Vasiljevui, kuris debiutavo naujoje sau pozicijoje, bet neatsirado antro žmogaus, kuris jam sėkmingai talkintų. Bandėme įvairius variantus, bet rezultato tai nedavė.

Apskritai, šį savaitgalį turėjome ir galėjome žaisti geriau, bet faktas yra toks, kad varžybose dar nerealizuojame to, ką darome per treniruotes, – aiškino V. Burakinskis. – Rungtynės su tokiais stipriais Estijos kubais parodo, kad mums trūksta stipraus diagonalinio puolėjo. Dauguma ekipų turi stiprius opozitus, kurie ir tempia jas į priekį. Mums išeitys yra dvi – arba progresuos savi žmonės, arba reikės ieškoti papildymo. Dabar turėsime keletą savaičių pakelti savo žaidimo lygį iki tokio, kuris leistų ne tik kovoti, bet ir laimėti prieš panašaus lygio komandas“.

„Su abejomis Lietuvos komandomis turėjome sunkias rungtynes, nors rezultatas to ir neparodo. Mums pavyko sužaisti stabiliau, o tai leido įsirašyti 6 taškus į turnyro lentelę“, – trumpai savaitgalį apibūdino „Rakvere“ ekipos treneris Urmas Tali.

Lietuvos vicečempionė Šiaulių „Elga-Master Idea-SM Dubysa“ ekipa 0:3 (20:25, 16:25, 14:25) neatsilaikė prieš vienus iš lygos favoritų Tartu „Bigbank“ tinklininkus. Šiauliečių gretose rezultatyviausiai žaidė Edvinas Vaškelis (7 tšk.).

„Kelionė į Estija buvo ilga, bet labai naudinga mūsų žaidėjams. Estų komandos yra pajėgios ir gerai sukomplektuotos. Mūsų komandos klaidų skaičius vis dar išlieka didelis, todėl mums dar sunkiau su kovoti su estais. Tikiuosi, kad tokio lygio rungtynės motyvuos žaidėjus dar daugiau dirbti treniruotėse“, – sakė Šiaulių klubo treneris Modestas Strockis.

„Vilniaus kolegijos-Flamingo Volley“ (19 tšk.) ekipa turnyro lentelėje užima ketvirtąją vietą, o „Elga-Master Idea-SM Dubysos“ (10 tšk.) ekipa yra dešimta.

Kitą savaitgalį Lietuvos komandos varžysis dėl Lietuvos tinklinio federacijos (LTF) Didžiosios taurės, o dar po savaitės Vilniaus ir Šiaulių klubai „Credit24“ Čempionų lygos rungtynes žais tarpusavyje.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją