Stebuklų kupinas Kalėdų miestelis veikia šalia Palangos – Žibininkuose, poilsio ir sveikatinimo komplekso „Atostogų parkas“ Etnografijos kaimelyje. Čia visą mėnesį Kalėdų senelis gyvens kartu su įvairiais Žemaitijos amatininkais ir kalėdinių žirgų bei ponių kaimene.

Kalėdų miestelio amatų stebuklai prasidėjo šį savaitgalį, kai vyko iškilmingas jo atidarymas. Autentiškoje aplinkoje įžiebta Kalėdų eglutė, koncertavo YAMAHA muzikos mokyklėlės ir kolektyvo „Junior city Jazz“ auklėtiniai, kurie pristatė kalėdinę programą.

Visus atvykusiuosius sveikino Kalėdų senelis, į šventę atvykęs ne rogėmis, nes nėra sniego,o karieta. Svečius sužavėjo šventinis fejerverkas.

Amatininkų trobelėse senuosius amatus demonstravo ir kartu su vaikais įvairius kūrinius kūrė Žemaitijos amatininkai.

Organizatoriai kviečia vaikus į Kalėdų miestelį atvykti pasiruošus: čia veiks Kalėdų Senelio paštas, kuriame mažieji galės palikti savo laiškus, vyks piešinių konkursas „Mano Kalėdos“, kurio pagrindinis prizas – visos dienos apsilankymas šeimai „Atostogų parko“ Vandens ir pirčių erdvėje. Šiemet Kalėdų senelis vaikams sukūrė 5 originalias pasakas, kurias seks iki Kalėdų. Be to, kiekvienas vaikas gaus ir dovanų – Kalėdų senelio pasakų kompaktinį diską.

Kol nėra sniego, Kalėdų miestelyje karietas ir vežimus trauks arkliai, kai pasnigs, atvykusieji bus kviečiami pasivažinėti rogėmis, slidėmis, pajodinėti Kalėdų senelio žirgais, poniais.

„Kalėdų amatų miestelio stebuklai sukurti šeimoms: kad jos bendrautų, tėvai skirtų daugiau laiko savo vaikams, juos lavintų. Juk didžiųjų metų švenčių labiausiai laukia vaikai – tai jiems yra ypatingas ir stebuklingas laikas. Norėjome prisidėti prie šio laukimo, todėl sukūrėme Kalėdų nuotaiką autentiškoje aplinkoje – mūsų Etnografijos kaimelyje, kuriame savaitgaliais atvykusios šeimos galės apsilankyti Kalėdų senelį jo trobelėje, o pagal poreikius kaskart parinksime vis kitus amatininkus“, – pasakojo poilsio ir sveikatinimo komplekso "Atostogų parkas" direktorius Ričardas Jovaiša.

Pirmąjį savaitgalį Kalėdų miestelyje edukacines programėles vaikams pristatė puodininkas ir žolininkai. Kiekvieną savaitgalį vaikų lauks vis kiti amatininkai.

Visą mėnesį miestelyje gyvensiantis Kalėdų senelis – taip pat išskirtinis. „Tai labai energingas ir linksmas senelis, kuris kartu su vaikais ne tik žaidžia, bėgioja, daro tikrą šou, bet ir seka nuostabias pasakas vakarais radijo bangomis tiesiai iš savo Kalėdinio miestelio trobelės“, – teigė R. Jovaiša.

Unikalus miestelis iki Kalėdų veiks kiekvieną savaitgalį: penktadieniais, šeštadieniais ir sekmadieniais. Savaitės dienomis Kalėdų senelį lankys vaikų darželių grupės ir mokyklų mokiniai.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (9)