„Mercedes“ komandos lenktynininkas per 21 lenktynes surinko 385 taškus.

Antrą vietą galutinėje įskaitoje užėmė čempiono titulą praradęs 31-erių metų britas L. Hamiltonas („Mercedes“, 380 tšk.), trečią australas Danielis Ricciardo („Red Bull“, 256 tšk.).

Konstruktorių įskaitoje triumfavo 746 taškus surinkusi „Mercedes“ komanda.

Paskutinį 21-ą etapą Abu Dabio „Grand Prix“ lenktynes laimėjo L. Hamiltonas. Jis iškovojo 10-ą pergalę šį sezoną ir 53-ią karjeroje.

Po starto pirmavo L. Hamiltonas, lenkęs N. Rosbergą ir suomį Kimį Raikkoneną („Ferrari“). Septintame rate stojo L. Hamiltonas ir K. Raikkonenas. Lyderiu tapo N. Rosbergas, kuris stojo aštuntame rate. Devintame rate pirmavo Danielis Ricciardo, bet jam sustojus pirmą vietą susigrąžino L. Hamiltonas. 12-ame rate Maxas Verstappenas antras, o N. Rosbergas trečias.

Jasonui Buttonui lūžo automobilio pakaba ir jis baigė paskutines savo karjeroje lenktynes 13-ame rate.

20-ame rate N. Rosbergas aplenkė M. Verstappeną ir pakilo į antrą vietą.

28-ame rate L. Hamiltonas sustojo antrą kartą. Po rato tą patį atliko ir N. Rosbergas. Lyderiu tapo Sebastianas Vettelis („Ferrari“). Po kelių ratų pirmas vėl buvo L. Hamiltonas, antroje vietoje įsitaisė N. Rosbergas. Likus 4 ratams L. Hamiltonas pirmavo, N. Rosbergas buvo antras, M. Verstappenas – trečias, o S. Vettelis ketvirtas. L. Hamiltono vienintelis šansas tapti čempionu, kad N. Rosbergą aplenktų abu konkurentai. 51-ame rate S. Vettelis aplenkė M. Verstappeną ir pakilo į trečią poziciją.

Finišo liniją pirmas kirto L. Hamiltonas, antras buvo N. Rosbergas, o trečias finišavo S. Vettelis.

Antrą vietą užėmė N. Rosbergas (+0,439), trečią vokietis Sebastianas Vettelis (+0,843 sek.).

Ketvirtas finišavo olandas Maxas Verstappenas („Red Bull“, +1,685 sek.), penktas - D. Ricciardo (+5,315), šeštas - suomis Kimis Raikkonenas („Ferrari“, +18,816 sek.).

Varžybų pabaigoje priekyje važiavęs L. Hamiltonas nedidino tempo, nors komanda prašė brito važiuoti greičiau. Tai leido kitiems pilotams pasivyti varžybų lyderius.

Praėjus 34 metams nuo tos akimirkos, kai Keke Rosbergas sezoną taip pat baigė pirmas, N. Rosbergas šiemet tapo 33-iu F-1 čempionu.

Po starto L. Hamiltonas išsilaikė pirmoje pozicijoje ir pirmavo prieš N. Rosbergą ir K. Raikkoneną, kuris aplenkė prasčiau startavusį D. Ricciardo.

Po kurio laiko N. Rosbergas pirmą sustojimą atliko vienu ratu vėliau nei L. Hamiltonas. Abu „Mercedes“ pilotai sustojimų metu sugaišo daugiau laiko nei planuota, nes buvo priversti praleisti į techninio aptarnavimo zoną taip pat užsukusius „Ferrari“ lenktynininkus.

Po sustojimo N. Rosbergas į trasą grįžo už M. Verstappeno, kuris po starto pirmame posūkyje apsisuko ir nusirito į rikiuotės galą.
Paragintas „Mercedes“ komandos, N. Rosbergas po kurio laiko aplenkė priekyje važiavusį „Red Bull“ pilotą.

Po antrų sustojimų „Mercedes“ lenktynininkai L. Hamiltonas ir N. Rosbergas į trasą grįžo antroje ir trečioje pozicijose. Tuo metu priekyje važiavo „Ferrari“ atstovas S. Vettelis.

Vėliau nei varžovai paskutinį sustojimą atlikęs ir į trasą su naujomis padangomis grįžęs vokietis ėmė vytis priekyje jo važiavusius varžovus. Varžyboms artėjant prie pabaigos, S. Vettelis ne tik aplenkė M. Verstappeną, bet ir pasivijo N. Rosbergą ir lėtokai rikiuotės priekyje važiavusį L. Hamiltoną.

N. Rosbergas skundėsi tuo, kad britas važiuota per lėtai. Komandai paprašius brito padidinti tempą, britas pasakė, kad ekipa tiesiog turėtų jiems leisti lenktyniauti.

Felipe Massa paskutines karjeros lenktynes baigė devintas. Tuo tarpu apie karjeros pabaigą taip pat paskelbęs J. Buttonas varžybų nebaigė dėl pakabos gedimo.

Užkulisiuose kai kurie specialistai kalbėjo, kad N. Rosbergas galėjo stengtis, jog L. Hamiltonas nebaigtų distancijos. Šį sezoną jų automobiliai jau buvo susidūrę du kartus. Bet, laimė, taip neįvyko.

Iš pirmos starto pozicijos lenktynes pradėjo L. Hamiltonas, šeštadienį laimėjęs kvalifikacijos važiavimą.

Pernai Abu Dabyje triumfavo N. Rosbergas, o L. Hamiltonas finišavo antras. Britas Jungtiniuose Arabų Emiratuose nugalėjo 2011 ir 2014 metais.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (45)