Iniciatyva „Barzdotas lapkritis“ jau ketvirtus metus Lietuvoje gyvuojantis prevencinis projektas prieš prostatos vėžį. Iniciatyvos metu vyrai kviečiame visą mėnesį nesiskusti barzdos ir tokiu būdu atkreipti dėmesį bei skleisti informaciją apie šią ligą ir jos problematiką. Todėl ne atsitiktinai vakaras prasidėjo nuo „Barzdų klubo“ ir Lietuvos sergančiųjų prostatos vėžio draugijos (LSPVD) prezidento Pauliaus Rakščio diskusijos apie vyrų sveikatą.

Pagrindiniu „Apollo boulinge“ surengto vakaro akcentu tapo barzdočių boulingo turnyras. Jo metu dėl vertingų partnerių prizų susirungė 150 vyrų, pasidalinusių į 20 komandų, kuriose bent vienas vyras turėjo būti su barzda. Taip pat vakaro metu buvo apdovanoti ir patys „barzdočiausi“: ilgiausios barzdos savininkas, valingiausias vyras, barzdojantis nepaisant draugės nepasitenkinimo, didžiausiu progresu galintis pasigirti ir sėkmingiausiai į bendruomenę įsiliejęs naujasis barzdyla.

Ilgiausios barzdos savininku pripažintas Karolis Ceplys. Jo barzdos ilgis siekia apie 20 cm. Laimėtojas teigia, kad jam barzda yra tarsi įsipareigojimas būti vyriškesniu. Barzdą Karolis augina jau 2 metus, o į raginimus pakeisti įvaizdį tik numoja ranka.

„Vieni laiko šunis, kiti kates, o štai aš turiu barzdą. Tai kažkuo labai panašūs dalykai. Barzdą juk reikia reguliariai prausti, drėkinti, šukuoti. Skirtumas, tik tas, kad jos per prievartą į lauką vesti nereikia. Barzda įpareigoja būti vyriškesniu, geresniu, atsakingesniu, teisingesniu žmogumi. Be to visi barzdočiai žino, kad barzda padeda galvoti. Net baisu būtų pagalvoti, kas turėtų nutikti, kad nusiskusčiau barzdą“, - kalbėjo K. Ceplys.

Už savo valingumą atsispiriant žmonos spaudimui skustis apdovanotas Marius Paločenka. Jis tikina, kad barzda – tai jo tapatybės dalis ir pasitikėjimo savimi atributika, kurios jis jokiu būdu neatsisakytų net dėl mylimos moters.

„Nėra lengva kovoti dėl barzdos – žmonos spaudimą tenka atlaikyti beveik kiekvieną dieną. Bandau jai paaiškinti, kad gaila būtų visus metus augintą barzdą imti ir nusiskusti per kelias minutes. Be to, turiu dar vieną argumentą – nenoriu gąsdinti savo vaiko, kuris gali nebeatpažinti pasikeitusio tėčio. Kartą jau buvau padaręs tokią klaidą, daugiau jos nekartosiu,“ – juokiasi M. Paločenka.

Visos „Barzdų klubo“ kartu su „Apollo boulingu“ organizuoto vakarėlio metu surinktos lėšos skirtos LSPVD, vienijančiai prostatos vėžiu sergančius pacientus bei siekiančiai prisidėti prie geresnės jų gyvenimo kokybės. Boulingo direktorius Alvydas Donėla džiaugėsi galimybe prisidėti prie tokios prasmingos veiklos.

„Smagu, kad galėjome prisidėti prie šios gražios barzdočių bendruomenės iniciatyvos, kurios dėka į viešumą keliama klastinga, vis daugiau vyrų užklumpanti liga. „Barzdų klubo“ bendruomenė parodė, kad barzda gali būti ne vien tik vyrus vienijanti įvaizdžio dalis ar priežastis susiburti ir pasilinksminti, bet ir postūmis prasmingiems darbams“, – sakė A.Donėla.

Vakarėlio metu visi norintieji barzdas nemokamai galėjo gražintis pas YURY meistrus, įsikūrusius improvizuotame salone tiesiai ant boulingo takelių.

Šaltinis
Temos
Griežtai draudžiama DELFI paskelbtą informaciją panaudoti kitose interneto svetainėse, žiniasklaidos priemonėse ar kitur arba platinti mūsų medžiagą kuriuo nors pavidalu be sutikimo, o jei sutikimas gautas, būtina nurodyti DELFI kaip šaltinį.
www.DELFI.lt
Prisijungti prie diskusijos Rodyti diskusiją (1)